PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Monday, February 28, 2011

CHOC MOIST CAKE GANACHE WITH ROSE



Tempahan dari Kak Fiza untuk diberikan pada kak Yan sempena perkahwinan anaknya. Seronok buat kek ni. Yang bestnya dari kek, frosting, bunga, daun, topping  semuanya dari Coklat....

Saturday, February 26, 2011

Birthday Cake Rabiatul Rabiah

Ibu Rabiatul Rabiah, 5th bg tahu dia nak kek yang ada love dan warna pink.  Feed back dari ibu Rabiatul "Lawanya..." Syukur sib baik memenuhi kehendak pelanggan... Aku buatkan Chezy Choc Moist Cake, size 9" berat dlm 2 kg ++, aku guna Steam buttercream untuk frosting. (Ngelat nak melepa . he!he! he!)




Jualan Entrepreneurship Day di MSU

Rabu lepas Ika minta aku buatkan produk tuk jualan masa Entrepreneurship Day di MSU.  Aku buatkan Choc Oreo), Marble Cheese Choc Moist & Chezy Choc Moist Muffin. Alhamdulillah laris..






Assorted Pralines dari member FB

Praline pelbagai jenis perasa yang terdiri daripada Plain (milk), Peppermint (dark), Vanilla (white), Hazelnut Ganache (milk), Orange (milk) ditempah oleh Shamsiah (member fb)  50 biji untuk makan-makan katanya.  Terima kasih daun keladi, lain kali orderlah lagi....


Tuesday, February 22, 2011

Thursday, February 17, 2011

COKLET! COKLET! COKLET!

Tugasan semalam
Daisy Lolichoc

 Choc Oreo (Love & edible)

Almond London


Chezy Choc Moist with Choc.Ganache

Saturday, February 12, 2011

KEK PERKAHWINAN 2 TINGKAT

Hasil kerja aku semalam 11 Feb 2010. Tempahan dari Anjung Creative Catering. Ribuan terima kasih.





Saturday, February 5, 2011

CUPCAKE HANTARAN

Ha! ni satu lagi kelas yang aku attend semalam 04 Jan. 2010 (Jumaat). Kelas Cupcake  Hantaran bersama Chef Norbaini http://www.norbainicakes.blogspot.com/ .  Ni 1st time join kelas Chef Baini, start kul 10.00 pagi, settle semua deco kul 7.30 malam.  Huh! penat dan naik lenguh tangah nguli fondont & gum paste.  Syukur tercapai gak hasrat nak beramas mesra dangan fondant ni.  Dalam kelas ni Chef mula dengan bancuhan kek, membakar, menguli, mengentel dan mendeco.  Di ajar fondont, gum paste dan royal icing. Ni hasil keras tangan aku...

 Ni hasil kerja akak....
Chef Baini tengah tunjuk cara wat fondont.
 


 Close up setiap design.






Yang ni bukan hasil kerja tangan I, tapi Chef punya untuk contoh.  Sebab aku pelajar yang last sekali balik dapatlah seketul buah tangan ni.

Wednesday, February 2, 2011

2 STACKED WEDDING CAKE

Berguru dengan http://mypu3cakehouse.blogspot.com/ . Best! Tercapai hasrat dan hajat setelah mengidam dengan bunga rose nya, kini ku dah boleh merealisasikannya untuk anda semua... So kalau berhajat leh order ye!  TQVM Zai atas kesabaran dan tunjuk ajar....

 
 
 
 


p/s Aku kini sedang kemaruk berguru, cuti CNY ni aku akan hadiri 1 lagi kelas baking & deco. Ape yang akan aku belajar nanti, so tunggu..... 

TEMPAHAN HANTARAN PRALINE

Set hantaran ni diorder oleh Lecturer dari PTPTL, KL Sentral . Pralines 35 cavity dlm masa yg sama Cik Esah request 1 kotak lagi 12 cavity yang mengandungi hanya Nutty Praline aje.  Sedap katanya & Cornflakes cluster 50 bj dari order kawan uda.


Praline 35 cavity dengan 7 rasa yang berbeza dari kanan: Dark Choc with Orange Flavor, Nutty (Almond nib mix with peanut paste), Milk Choc. Wafer, White Choc. with Raspberry Ganache, Milk Choc with Almond, Dark Choc with Cream Cheese Ganache (Perisa baru) & Milk Choc with Vanilla Ganache.

Tuesday, February 1, 2011

PELBAGAI CERITA

Lama x update blog, banyak sangat hal yang terjadi sejak 2 minggu ni, tempahan alhamdullilah cam biasa, accidentnya masa nak celebrate birthday Batrisyia, kelas deco & mcm-mcm lagi, so layan ...


 Belajar deco Chocolate Moist Cake Ganache with Rose & Lily dari http://zaisweetcake.blogspot.com/ . Thanks kak zai, family & jiran teruja tengok kek ni.

 Repeat sales dari Cik Mah, jiran sebelah rumah mak.  Balik dari kelas K. Zai terus siapkan kek ni, untuk makan-makan katanya. Kek Coklat Kukus Berkeju.


 Tempahan dari K. Maziah untuk anaknya. Thanks kak. 

 Order dari Mariana member opis, untuk buah tangan ibu mertua. Cornflakes cluster, Almond London & Lolichoc.

 Kereta ku accident, langgar belakang. Masa tu dlm perjalanan ke Taman Jaya, PJ tuk celebrate Birthday Batrisyia.

 Ni kesan kek yang terlibat dgn accident tu, nasib baik anak-anak ku x de yg cedera.
Sib baik leh makan lagi, Aku wat Chocolate Moist Cake layered with Strawberry Mousse. 
 Pas urusan kat Balai Polis, kami tetap meraikan nya.  
SELAMAT HARI JADI SAYANG, BATRISYIA 9 THN.
 Tempahan cluster tuk CNY

 Coklat campur-campur, Mould Bear tu dah lama beli, baru la ni aku wat tuk order dari kawan Balqis.



Santai-santai jamu perut kat restoren Yankies Hut, Bangi.  Selesa lah makan kat sini & makananya sedap jugak.

Monday, February 28, 2011

CHOC MOIST CAKE GANACHE WITH ROSE



Tempahan dari Kak Fiza untuk diberikan pada kak Yan sempena perkahwinan anaknya. Seronok buat kek ni. Yang bestnya dari kek, frosting, bunga, daun, topping  semuanya dari Coklat....

Saturday, February 26, 2011

Birthday Cake Rabiatul Rabiah

Ibu Rabiatul Rabiah, 5th bg tahu dia nak kek yang ada love dan warna pink.  Feed back dari ibu Rabiatul "Lawanya..." Syukur sib baik memenuhi kehendak pelanggan... Aku buatkan Chezy Choc Moist Cake, size 9" berat dlm 2 kg ++, aku guna Steam buttercream untuk frosting. (Ngelat nak melepa . he!he! he!)




Jualan Entrepreneurship Day di MSU

Rabu lepas Ika minta aku buatkan produk tuk jualan masa Entrepreneurship Day di MSU.  Aku buatkan Choc Oreo), Marble Cheese Choc Moist & Chezy Choc Moist Muffin. Alhamdulillah laris..






Assorted Pralines dari member FB

Praline pelbagai jenis perasa yang terdiri daripada Plain (milk), Peppermint (dark), Vanilla (white), Hazelnut Ganache (milk), Orange (milk) ditempah oleh Shamsiah (member fb)  50 biji untuk makan-makan katanya.  Terima kasih daun keladi, lain kali orderlah lagi....


Tuesday, February 22, 2011

Wedding Cake

Salutan kek guna kaedah Steam Buttercream, Marble Cake, saiz 9" & 6".




Thursday, February 17, 2011

COKLET! COKLET! COKLET!

Tugasan semalam
Daisy Lolichoc

 Choc Oreo (Love & edible)

Almond London


Chezy Choc Moist with Choc.Ganache

Saturday, February 12, 2011

KEK PERKAHWINAN 2 TINGKAT

Hasil kerja aku semalam 11 Feb 2010. Tempahan dari Anjung Creative Catering. Ribuan terima kasih.





Saturday, February 5, 2011

CUPCAKE HANTARAN

Ha! ni satu lagi kelas yang aku attend semalam 04 Jan. 2010 (Jumaat). Kelas Cupcake  Hantaran bersama Chef Norbaini http://www.norbainicakes.blogspot.com/ .  Ni 1st time join kelas Chef Baini, start kul 10.00 pagi, settle semua deco kul 7.30 malam.  Huh! penat dan naik lenguh tangah nguli fondont & gum paste.  Syukur tercapai gak hasrat nak beramas mesra dangan fondant ni.  Dalam kelas ni Chef mula dengan bancuhan kek, membakar, menguli, mengentel dan mendeco.  Di ajar fondont, gum paste dan royal icing. Ni hasil keras tangan aku...

 Ni hasil kerja akak....
Chef Baini tengah tunjuk cara wat fondont.
 


 Close up setiap design.






Yang ni bukan hasil kerja tangan I, tapi Chef punya untuk contoh.  Sebab aku pelajar yang last sekali balik dapatlah seketul buah tangan ni.

Wednesday, February 2, 2011

2 STACKED WEDDING CAKE

Berguru dengan http://mypu3cakehouse.blogspot.com/ . Best! Tercapai hasrat dan hajat setelah mengidam dengan bunga rose nya, kini ku dah boleh merealisasikannya untuk anda semua... So kalau berhajat leh order ye!  TQVM Zai atas kesabaran dan tunjuk ajar....

 
 
 
 


p/s Aku kini sedang kemaruk berguru, cuti CNY ni aku akan hadiri 1 lagi kelas baking & deco. Ape yang akan aku belajar nanti, so tunggu..... 

TEMPAHAN HANTARAN PRALINE

Set hantaran ni diorder oleh Lecturer dari PTPTL, KL Sentral . Pralines 35 cavity dlm masa yg sama Cik Esah request 1 kotak lagi 12 cavity yang mengandungi hanya Nutty Praline aje.  Sedap katanya & Cornflakes cluster 50 bj dari order kawan uda.


Praline 35 cavity dengan 7 rasa yang berbeza dari kanan: Dark Choc with Orange Flavor, Nutty (Almond nib mix with peanut paste), Milk Choc. Wafer, White Choc. with Raspberry Ganache, Milk Choc with Almond, Dark Choc with Cream Cheese Ganache (Perisa baru) & Milk Choc with Vanilla Ganache.

Tuesday, February 1, 2011

PELBAGAI CERITA

Lama x update blog, banyak sangat hal yang terjadi sejak 2 minggu ni, tempahan alhamdullilah cam biasa, accidentnya masa nak celebrate birthday Batrisyia, kelas deco & mcm-mcm lagi, so layan ...


 Belajar deco Chocolate Moist Cake Ganache with Rose & Lily dari http://zaisweetcake.blogspot.com/ . Thanks kak zai, family & jiran teruja tengok kek ni.

 Repeat sales dari Cik Mah, jiran sebelah rumah mak.  Balik dari kelas K. Zai terus siapkan kek ni, untuk makan-makan katanya. Kek Coklat Kukus Berkeju.


 Tempahan dari K. Maziah untuk anaknya. Thanks kak. 

 Order dari Mariana member opis, untuk buah tangan ibu mertua. Cornflakes cluster, Almond London & Lolichoc.

 Kereta ku accident, langgar belakang. Masa tu dlm perjalanan ke Taman Jaya, PJ tuk celebrate Birthday Batrisyia.

 Ni kesan kek yang terlibat dgn accident tu, nasib baik anak-anak ku x de yg cedera.
Sib baik leh makan lagi, Aku wat Chocolate Moist Cake layered with Strawberry Mousse. 
 Pas urusan kat Balai Polis, kami tetap meraikan nya.  
SELAMAT HARI JADI SAYANG, BATRISYIA 9 THN.
 Tempahan cluster tuk CNY

 Coklat campur-campur, Mould Bear tu dah lama beli, baru la ni aku wat tuk order dari kawan Balqis.



Santai-santai jamu perut kat restoren Yankies Hut, Bangi.  Selesa lah makan kat sini & makananya sedap jugak.