PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Sunday, February 26, 2012

PURPLE LAVENDAR

Fuhh!! ni kek wedding yg terakhir aku buat semalam.  Total minggu ni kek kahwin 18 biji aku kena deco.  5 biji utk hari Sabtu & 13 biji utk hari Ahad.  Alhamdullilah dapat aku laksanakan amanah yg diberikan.  Hari ni hari bersenang lenang, aku kt rumah mak ni, lepak-lepak sambil update blog ni... Esok nak keje pulak, kena rehat puas-puas ni....


HIJAU LUMUT




BIRU TURQOISE & PUTIH

2 tier wedding cake


WHITE & GOLD




GOLD & WHITE



WHITE & GREY




PINK & SILVER THEME



RED VELVET CUPCAKE

Order drp Lis  tuk bg hubby dia. Thanks Lis.

6 biji
M size
RM25

Cream Puff Along

Along minta buatkan tuk cikgu-cikgu sekolah Amirul.
36 biji

RED VELVET CAKE....

Satu lagi kek yg di minta oleh member2 opis.  Yang ni wat size besar sikit 10".  Letak peach bg meriah sikit

Red Velvet Cake
10"

CHOC MOIST CAKE

Buat atas permintaan member-member opis, sbb esoknya kita org wat jamuan, yang ni Nazir sponsor sbb sambut b'day nye sekali.

RED VELVET CAKE LAGI!

Thanks Farah, pun order sebab dah rasa sblm ni masa jamuan Dept BRP. Farah order yg size besar 8".

RED VELVET B'DAY CAKE

Dari Azlin, pun order yang Red Velvet promo, nk tulis hpp bday, sebab nak celebrate hubby nye. Thx


Red Velvet Promo

Order dari Lyana.  Dah rasa red velvet aku ni dari Farah, tak puas makan katanya "sedap", tu yang order tuk makan sendiri. Thx Nana.

Saturday, February 18, 2012

Tuesday, February 14, 2012

Monday, February 13, 2012

RED VELVET PROMO & SMALL RAINBOW CAKE

2 kek ni order by Ika's friend, sempena promo Red Velvet bulan ni. Tq ye.


Ni Rainbow Cake, order by Watie, kecik je sizenya 6", Watie nak deco yg sempoi-sempoi aje utk makan dgn hubbynya. 

Sunday, February 12, 2012

WEDDING IRDAYU

Irdayu, member fb, request stacked wedding cake utk perkahwinannya semlm 11 Feb 2012, kek ni aku & cik abang antar kat Dewan Pusat Komuniti Tmn. Tun. Dr. Ismail, PJ. Thanks Ayu, suara Ayu sungguh ayu & manis, i ckp dgn hubby, 'Bang, suara ayu ni kalau org tgh marah bila ckp dgn dia ni terus x jadi marah..."   Selamat Pengantin Baru Irdayu & suami.



7" & 10" Choc Moist Cake
Filling: Choc Ganache, Strawberry & Blueberry
12 pcs Choc Moist Cupcake

KEK HANTARAN FONDANT

Order dari Yas, Presint 16 Putrajaya.  Minta tema Retro ni, dgn combo Merah, Putih & Hitam.  Tqvm dik, next time orderlah lagi...he!he!he!



CLASS & NEW PRODUCT

Lupa nk update pasal kelas yg aku attend 5hb Feb. yg lepas.  Kelas Chef Baini.  4 continental cake yang didemokan (actually semi hands on).  Mmmm.. Chef Baini yg biasa gi kelas dia dah tau pe'el dia.  Kata demo,  tp semi hands on rupanya.  Kek yang di ajar Italian Rainbow Cake (baru tahu camni rasanya & yang best, chef baini bg kaedah membuat Italian Buttercream tanpa menggunakan temometer bg nk tahu gula dah capai suhu 120 C ke belum...ha! ilmu baru ni..., 2nd cake is Rusian Black & White (fuhhh memang terbaik kek ni, sedap... guna Mascarpone cheese...dapnyeee..), 3rd kek Swiss Caramel Cheese Cake ( ni pun best, guna brownies as a base & di curah cheese, perggghhh...sedap & yg ke 4 Cake Choc Caremal (guna Hazelnut Sponge Cake & Salted Caramel Cream...best, lembut & mengiurkan...)

 Rusian Black & White Cake
 Italian Rainbow Cake
 Swiss Caramel Cheese Cake
 Choc Caramel Cake
 Sesi rasa merasa (ni yg best). 
Kt sini jumpa lagi Dila (tudung hijau) pembuat basket pastry yang terbaik..
Lagi sorang member lamaaaa...berjumpa semula Fidawati Osman (empunya Amida Homemade Bakery) yg baru balik dari Dubai.  Fida ni member masa aku belajar kat SMV Setapak, Kuala Lumpur tahun 1993 - 1994. Berjumpa kita kat sini ye, u masih x berubah cam dulu gak.. i aje yg terlebih berubah...

Sunday, February 26, 2012

PURPLE LAVENDAR

Fuhh!! ni kek wedding yg terakhir aku buat semalam.  Total minggu ni kek kahwin 18 biji aku kena deco.  5 biji utk hari Sabtu & 13 biji utk hari Ahad.  Alhamdullilah dapat aku laksanakan amanah yg diberikan.  Hari ni hari bersenang lenang, aku kt rumah mak ni, lepak-lepak sambil update blog ni... Esok nak keje pulak, kena rehat puas-puas ni....


HIJAU LUMUT




BIRU TURQOISE & PUTIH

2 tier wedding cake


WHITE & GOLD




GOLD & WHITE



WHITE & GREY




PINK & SILVER THEME



RED VELVET CUPCAKE

Order drp Lis  tuk bg hubby dia. Thanks Lis.

6 biji
M size
RM25

Cream Puff Along

Along minta buatkan tuk cikgu-cikgu sekolah Amirul.
36 biji

RED VELVET CAKE....

Satu lagi kek yg di minta oleh member2 opis.  Yang ni wat size besar sikit 10".  Letak peach bg meriah sikit

Red Velvet Cake
10"

CHOC MOIST CAKE

Buat atas permintaan member-member opis, sbb esoknya kita org wat jamuan, yang ni Nazir sponsor sbb sambut b'day nye sekali.

RED VELVET CAKE LAGI!

Thanks Farah, pun order sebab dah rasa sblm ni masa jamuan Dept BRP. Farah order yg size besar 8".

RED VELVET B'DAY CAKE

Dari Azlin, pun order yang Red Velvet promo, nk tulis hpp bday, sebab nak celebrate hubby nye. Thx


Red Velvet Promo

Order dari Lyana.  Dah rasa red velvet aku ni dari Farah, tak puas makan katanya "sedap", tu yang order tuk makan sendiri. Thx Nana.

Saturday, February 18, 2012

FONDANT CUPCAKE HANTARAN

For my cousin, Iwan. Tq

25 pcs, Fondant Cupcake, M size
Choc Moist w choc Ganache
RM100

B'DAY CAKE

Thanks Bhg PRP tempahan red velvet cake ni sempena menyambut harijadi staf-staf nya.

Red Velvet Cake, Size 10"
RM95

REDVELVET CAKE UTK MAKAN-MAKAN

Thanks Pn. Hafidah, belanja dept. kami makan-makan.
Red Velvet Cake
Size 8", RM75

B'DAY CUPCAKE

Repeat order by Ain, Tq.



Tuesday, February 14, 2012

RED VELVET CUPCAKE

Permintaan drp Ain, saja nak bagi hubby tercinta Remy.


Monday, February 13, 2012

RED VELVET PROMO & SMALL RAINBOW CAKE

2 kek ni order by Ika's friend, sempena promo Red Velvet bulan ni. Tq ye.


Ni Rainbow Cake, order by Watie, kecik je sizenya 6", Watie nak deco yg sempoi-sempoi aje utk makan dgn hubbynya. 

Sunday, February 12, 2012

WEDDING IRDAYU

Irdayu, member fb, request stacked wedding cake utk perkahwinannya semlm 11 Feb 2012, kek ni aku & cik abang antar kat Dewan Pusat Komuniti Tmn. Tun. Dr. Ismail, PJ. Thanks Ayu, suara Ayu sungguh ayu & manis, i ckp dgn hubby, 'Bang, suara ayu ni kalau org tgh marah bila ckp dgn dia ni terus x jadi marah..."   Selamat Pengantin Baru Irdayu & suami.



7" & 10" Choc Moist Cake
Filling: Choc Ganache, Strawberry & Blueberry
12 pcs Choc Moist Cupcake

KEK HANTARAN FONDANT

Order dari Yas, Presint 16 Putrajaya.  Minta tema Retro ni, dgn combo Merah, Putih & Hitam.  Tqvm dik, next time orderlah lagi...he!he!he!



CLASS & NEW PRODUCT

Lupa nk update pasal kelas yg aku attend 5hb Feb. yg lepas.  Kelas Chef Baini.  4 continental cake yang didemokan (actually semi hands on).  Mmmm.. Chef Baini yg biasa gi kelas dia dah tau pe'el dia.  Kata demo,  tp semi hands on rupanya.  Kek yang di ajar Italian Rainbow Cake (baru tahu camni rasanya & yang best, chef baini bg kaedah membuat Italian Buttercream tanpa menggunakan temometer bg nk tahu gula dah capai suhu 120 C ke belum...ha! ilmu baru ni..., 2nd cake is Rusian Black & White (fuhhh memang terbaik kek ni, sedap... guna Mascarpone cheese...dapnyeee..), 3rd kek Swiss Caramel Cheese Cake ( ni pun best, guna brownies as a base & di curah cheese, perggghhh...sedap & yg ke 4 Cake Choc Caremal (guna Hazelnut Sponge Cake & Salted Caramel Cream...best, lembut & mengiurkan...)

 Rusian Black & White Cake
 Italian Rainbow Cake
 Swiss Caramel Cheese Cake
 Choc Caramel Cake
 Sesi rasa merasa (ni yg best). 
Kt sini jumpa lagi Dila (tudung hijau) pembuat basket pastry yang terbaik..
Lagi sorang member lamaaaa...berjumpa semula Fidawati Osman (empunya Amida Homemade Bakery) yg baru balik dari Dubai.  Fida ni member masa aku belajar kat SMV Setapak, Kuala Lumpur tahun 1993 - 1994. Berjumpa kita kat sini ye, u masih x berubah cam dulu gak.. i aje yg terlebih berubah...