PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Sunday, January 23, 2011

RED VALVET CAKE BALL

Beberapa hari yang lepas, teringin sangat nak wat Cake Ball.  Aku teruja lepas beli buku Cake Pops dari Bakerella. 





 Adunan Red Velvet Cake

 Cream cheese frosting

 Kek yang telah di 'crumb' dan gaul dgn frosting
 Tekstur lepas digaul dengan frosting akan jadi agak lembab dan mudah dibulatkan

 Lepas dibulatkan simpan dalam fridge
 Celup dalam Compund Chocolate (Dlm buku guna chocolate candy coated, tp untuk cake ball boleh substitute dengan chocolate)

 Masuk dalam fridge semula utk keraskan chocolate.
 Drazzle dengan white chocolate
Dan ready tuk di makan. 

Sunday, January 16, 2011

MINGGU NI & ALMOND LONDON

Praline, cluster dan order terbaru Almond London.  Permintaan dari customer yang teringin nak makan Almond London.  Salutan coklat dari Coklat Compound tu yang lagi sedappppp.... Kalau nak cuba saya ada wat yang dlm bekas kecik RM13 tuk 25 biji. 



 Harga Alomd London: 50 biji Rm23 / 25 biji RM13.  Mengandungi 1 biji Almond dan di salut Chocolate Compound, itu yang membuatkannya begitu sedap.....


Monday, January 10, 2011

Rich Chocolate Moist Cake

Hasil kerja untuk Rich Chocolate Moist Cake with buttercream frosting, filling & topping Chocolate ganache. Alphabet dari White Chocolate.  All in one..Buat specially untuk along & her friends.







Saturday, January 8, 2011

HASIL KERJA MINGGU NI

Salam sejahtera semua.  Dah dekat seminggu x update blog.  Minggu ni agak sibuk dgn urusan persekolahan anak-anak.  Tempahannya ada, tapi x sempat nak update aje.  Jadi ni hasil tangan saya untuk minggu ni, senang publish sekali lum sum...



 Lolichoc sebagai goodies tuk harijadi Ayuni di Ulu Klang

 Kek Choc Kukus Berkeju.


 Kek Choc Berkeju dlm 700gm++ (RM30) & 300gm++ (RM13)




 Tempahan dari HR dept Western Digital


 Lagi tempahan budget (RM13) tuk Choc Moist Kek & Kek Choc Berkeju
 Yang ni hasil kerja malam tadi. Actually aku wat juga 1 ad hoc order dari jiran sebelah rumah mak, Cik Mah Dia minta aku buatkan 1 Kek Choc Berkeju tuk hari jadi anakbuahnya.  Dia nak sebelum Isya' Kalut gak aku membuatnya.  Tapi alhamdulillah dapat disiapkan.  tapi yang x syoknya aku telupa nak ambik gambar sebab tengah kalut sangat masa tu. Settle semua dlm kul 2.30 pagi. Mula lepas Maghrib kt rumah mak, aku dgn anak-anak yg bersekolah dari rumah kami di Putrajaya.
 Cornflakes Cluster

 Pralines
Choc Moist Cake dgn deco 700gm++ RM35
Choc Moist Cake x de deco 700gm++ RM30

Saturday, January 1, 2011

LAST ORDER UTK 2010

Ni tempahan 25 Praline 2 kotak & kek Choc Moist with buttercream frosting & chocolate ganache.  Tulisan pun guna white chocolate.



SELAMAT DATANG 2011

Selamat Tahun Baru  2011, semoga tahun ini akan membuka lembaran baru untuk kehidupan kita sebagai insan yang dirahmati & diredhai Allah.  Aku agak gerun gak nak menempuh tahun baru memandangkan pd 2010 aku sekeluarga diduga  oleh Allah SWT dengan dugaan yang agak berat.  Tapi itu semua ada kebaikannya untuk diri ku & kami sekeluarga  sbb dugaannya itu juga mengajar kami untuk mendekati & belajar mengenali Yang Maha Esa....

Sunday, January 23, 2011

RED VALVET CAKE BALL

Beberapa hari yang lepas, teringin sangat nak wat Cake Ball.  Aku teruja lepas beli buku Cake Pops dari Bakerella. 





 Adunan Red Velvet Cake

 Cream cheese frosting

 Kek yang telah di 'crumb' dan gaul dgn frosting
 Tekstur lepas digaul dengan frosting akan jadi agak lembab dan mudah dibulatkan

 Lepas dibulatkan simpan dalam fridge
 Celup dalam Compund Chocolate (Dlm buku guna chocolate candy coated, tp untuk cake ball boleh substitute dengan chocolate)

 Masuk dalam fridge semula utk keraskan chocolate.
 Drazzle dengan white chocolate
Dan ready tuk di makan. 

Sunday, January 16, 2011

MINGGU NI & ALMOND LONDON

Praline, cluster dan order terbaru Almond London.  Permintaan dari customer yang teringin nak makan Almond London.  Salutan coklat dari Coklat Compound tu yang lagi sedappppp.... Kalau nak cuba saya ada wat yang dlm bekas kecik RM13 tuk 25 biji. 



 Harga Alomd London: 50 biji Rm23 / 25 biji RM13.  Mengandungi 1 biji Almond dan di salut Chocolate Compound, itu yang membuatkannya begitu sedap.....


Monday, January 10, 2011

Rich Chocolate Moist Cake

Hasil kerja untuk Rich Chocolate Moist Cake with buttercream frosting, filling & topping Chocolate ganache. Alphabet dari White Chocolate.  All in one..Buat specially untuk along & her friends.







Saturday, January 8, 2011

HASIL KERJA MINGGU NI

Salam sejahtera semua.  Dah dekat seminggu x update blog.  Minggu ni agak sibuk dgn urusan persekolahan anak-anak.  Tempahannya ada, tapi x sempat nak update aje.  Jadi ni hasil tangan saya untuk minggu ni, senang publish sekali lum sum...



 Lolichoc sebagai goodies tuk harijadi Ayuni di Ulu Klang

 Kek Choc Kukus Berkeju.


 Kek Choc Berkeju dlm 700gm++ (RM30) & 300gm++ (RM13)




 Tempahan dari HR dept Western Digital


 Lagi tempahan budget (RM13) tuk Choc Moist Kek & Kek Choc Berkeju
 Yang ni hasil kerja malam tadi. Actually aku wat juga 1 ad hoc order dari jiran sebelah rumah mak, Cik Mah Dia minta aku buatkan 1 Kek Choc Berkeju tuk hari jadi anakbuahnya.  Dia nak sebelum Isya' Kalut gak aku membuatnya.  Tapi alhamdulillah dapat disiapkan.  tapi yang x syoknya aku telupa nak ambik gambar sebab tengah kalut sangat masa tu. Settle semua dlm kul 2.30 pagi. Mula lepas Maghrib kt rumah mak, aku dgn anak-anak yg bersekolah dari rumah kami di Putrajaya.
 Cornflakes Cluster

 Pralines
Choc Moist Cake dgn deco 700gm++ RM35
Choc Moist Cake x de deco 700gm++ RM30

Saturday, January 1, 2011

LAST ORDER UTK 2010

Ni tempahan 25 Praline 2 kotak & kek Choc Moist with buttercream frosting & chocolate ganache.  Tulisan pun guna white chocolate.



SELAMAT DATANG 2011

Selamat Tahun Baru  2011, semoga tahun ini akan membuka lembaran baru untuk kehidupan kita sebagai insan yang dirahmati & diredhai Allah.  Aku agak gerun gak nak menempuh tahun baru memandangkan pd 2010 aku sekeluarga diduga  oleh Allah SWT dengan dugaan yang agak berat.  Tapi itu semua ada kebaikannya untuk diri ku & kami sekeluarga  sbb dugaannya itu juga mengajar kami untuk mendekati & belajar mengenali Yang Maha Esa....