Blog Archive

PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Monday, June 25, 2012

BLUE TURQOISE & CREAM

3 tier wedding cake.


B'DAY CAKE

Drp Nunna jugak, sekali dgn cupcake, nak wat surprise kt hubbynye... Design nunna serah kat aku... cuba aku elakkan agar kek ni x jadi cam kek kahwin / kek hantaran  atau ada unsur gegirl. harap nunna puas hati ye.. thanks again.


Dan ni hasilnya kalau di satukan kek & cupcake..



B'DAY CUPCAKE

Drp Nunna yg keje kat Johor, tapi nak celebrate b'day hubby nye kat Putrajaya , rumah maknya. Tq

APPLE GREEN & PINK

PINK & KELABU


KEK HANTARAN

Pun dari Lina jugak, utk hantaran pd pihak lelaki.  Design diminta buat spt seblm ni. Tq Lina

ROSSETTE B'DAY CAKE

Tempahan dr Lina, dlm 2 bulan lepas dia dah mengoder.  Yg ni utk kek harijadi nya. aku wat jugak kek choc lapis dgn cheese strawberry. Tema hijau epal. Design dari Lina. Tq dik.


10"
Buttercream

HIJAU LUMUT THEME

RED & BLACK THEME

HAPPY B'DAY FARISHA

Happy B'day Farisha. Suka baca entry blog dia. Boleh gi kat sini HAFISHA , kisah ketabahan seorang isteri yang masih mengharapkan dan berusaha utk mendapatkan cahaya mata.  Kita doakan agar Farisha berjaya mendapatkan permata hatinya.  Redha, Ikhlas & Yakin pada Allah yang menjadikan segala-galanya. Kun Fa Ya Kun...

Setelah mencuba kek RV, kali ni utk kek harijadinya, nak cuba kek choc pulak.. Aku buatkan Kek Choc Kukus dgn lapis Strawberry Cheese.  Kebetulan ada lebih strawberry, letakkan aje. Next order tak tentu ada strawberry lagi tau... Tq dear..

RED VELVET PROMO - B'DAY

Dari Ain Cyberjaya jugak. Thanks ye.

CREAM PUFF

Order last minit dari Ain Cyberjaya, my repeat customer.  Kata nya nak cuba.  Insya'allah sedap....

Thursday, June 21, 2012

PAVLOVA

Juga drp Ziera, sorry ye susah payah dtg ambik kat rumah. Terima kasih.

Wednesday, June 20, 2012

Sunday, June 17, 2012

BLUE & YELLOW THEME


DOLL CAKE

Kek utk Tiffany. Tq Alice

HIJAU JADE

Ermm... tiap-tiap minggu ada aje insiden yg x terduga dgn kek-kek aku ni, mgg lepas hal lain, minggu ni hal lain pulak.  Salah satu dari kek-kek kat bawah kena dibuat semula dlm masa  kurang dr 3 jam dan kena smp kat dewan perkahwinan tu dlm masa tu jugak.. Aduh.. kelam kabut nye, nak tak nak sebagai ganti terpaksa guna kek ready made kt Baker's Cottage, then deco balik.  Fuhh.. nasib baik kek sempat smp sblm majlis potong kek.



Ni kek yg dh siap utk diganti.

RV BIRTHDAY CAKE

Order dpd Alice, member satu tmpt keje, utk kedua-dua anak nye. Ritcher & Tiffany. Utk Ritcher kek Red Velvet dgn tema Angry Bird. Thanks Alice


RED & BLACK THEME


BIRTHDAY CUPCAKE

Dr. kawan Ude yg keje kat epay, Bdr. Sunway. Tq

RV HANTARAN

Tempahan drp Sue dari Shah Alam, sebenar nye, ini kek hantaran dr pihak lelaki utk Sue, tp dia yg orderkan, pihak lelaki dari Penang, transit di Putrajaya dulu sebelum gi meminang Sue esoknya.  Tq dan Selamat Bertunang.

RV PROMO UTK B'DAY

Terima kasih Ain, Cyberjaya

RED VELVET PROMO

Thanks kak Ruzilah,

RV PROMO

Thanks Farisha, Putrajaya

DOORGIFT CUPCAKE

150 pcs

BIRTHDAY CAKE DARWISYA

Tempahan drp Saiful.  Tq ye.

Monday, June 25, 2012

BLUE TURQOISE & CREAM

3 tier wedding cake.


B'DAY CAKE

Drp Nunna jugak, sekali dgn cupcake, nak wat surprise kt hubbynye... Design nunna serah kat aku... cuba aku elakkan agar kek ni x jadi cam kek kahwin / kek hantaran  atau ada unsur gegirl. harap nunna puas hati ye.. thanks again.


Dan ni hasilnya kalau di satukan kek & cupcake..



B'DAY CUPCAKE

Drp Nunna yg keje kat Johor, tapi nak celebrate b'day hubby nye kat Putrajaya , rumah maknya. Tq

APPLE GREEN & PINK

PINK & KELABU


KEK HANTARAN

Pun dari Lina jugak, utk hantaran pd pihak lelaki.  Design diminta buat spt seblm ni. Tq Lina

ROSSETTE B'DAY CAKE

Tempahan dr Lina, dlm 2 bulan lepas dia dah mengoder.  Yg ni utk kek harijadi nya. aku wat jugak kek choc lapis dgn cheese strawberry. Tema hijau epal. Design dari Lina. Tq dik.


10"
Buttercream

HIJAU LUMUT THEME

RED & BLACK THEME

HAPPY B'DAY FARISHA

Happy B'day Farisha. Suka baca entry blog dia. Boleh gi kat sini HAFISHA , kisah ketabahan seorang isteri yang masih mengharapkan dan berusaha utk mendapatkan cahaya mata.  Kita doakan agar Farisha berjaya mendapatkan permata hatinya.  Redha, Ikhlas & Yakin pada Allah yang menjadikan segala-galanya. Kun Fa Ya Kun...

Setelah mencuba kek RV, kali ni utk kek harijadinya, nak cuba kek choc pulak.. Aku buatkan Kek Choc Kukus dgn lapis Strawberry Cheese.  Kebetulan ada lebih strawberry, letakkan aje. Next order tak tentu ada strawberry lagi tau... Tq dear..

RED VELVET PROMO - B'DAY

Dari Ain Cyberjaya jugak. Thanks ye.

CREAM PUFF

Order last minit dari Ain Cyberjaya, my repeat customer.  Kata nya nak cuba.  Insya'allah sedap....

Thursday, June 21, 2012

PAVLOVA

Juga drp Ziera, sorry ye susah payah dtg ambik kat rumah. Terima kasih.

Wednesday, June 20, 2012

CREAM PUFF

3 kotak drp kawan Ateh & sekotak drp Ziera. Tq

Sunday, June 17, 2012

BLUE & YELLOW THEME


DOLL CAKE

Kek utk Tiffany. Tq Alice

HIJAU JADE

Ermm... tiap-tiap minggu ada aje insiden yg x terduga dgn kek-kek aku ni, mgg lepas hal lain, minggu ni hal lain pulak.  Salah satu dari kek-kek kat bawah kena dibuat semula dlm masa  kurang dr 3 jam dan kena smp kat dewan perkahwinan tu dlm masa tu jugak.. Aduh.. kelam kabut nye, nak tak nak sebagai ganti terpaksa guna kek ready made kt Baker's Cottage, then deco balik.  Fuhh.. nasib baik kek sempat smp sblm majlis potong kek.



Ni kek yg dh siap utk diganti.

RV BIRTHDAY CAKE

Order dpd Alice, member satu tmpt keje, utk kedua-dua anak nye. Ritcher & Tiffany. Utk Ritcher kek Red Velvet dgn tema Angry Bird. Thanks Alice


RED & BLACK THEME


BIRTHDAY CUPCAKE

Dr. kawan Ude yg keje kat epay, Bdr. Sunway. Tq

RV HANTARAN

Tempahan drp Sue dari Shah Alam, sebenar nye, ini kek hantaran dr pihak lelaki utk Sue, tp dia yg orderkan, pihak lelaki dari Penang, transit di Putrajaya dulu sebelum gi meminang Sue esoknya.  Tq dan Selamat Bertunang.

RV PROMO UTK B'DAY

Terima kasih Ain, Cyberjaya

RED VELVET PROMO

Thanks kak Ruzilah,

RV PROMO

Thanks Farisha, Putrajaya

DOORGIFT CUPCAKE

150 pcs

BIRTHDAY CAKE DARWISYA

Tempahan drp Saiful.  Tq ye.

Monday, June 11, 2012

ANGRY BIRD

Kek ni diorder oleh Dilla dari Shah Alam, terima kasih Dilla.

Red Velvet
Size: 12"
Choc (wording)


PINK & GREY



RV PROMO CUTE

Thank Jaja, Presint 18, Putrajaya

PINK PURPLE

Kek kahwin last week yg terlupa nak upload

PAVLOVA

Di pesan oleh Ain jugak. Tq