PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Sunday, August 26, 2012

DOLL CAKE - PURPLE

Yg ke 3, tq sekali lagi, lain kali boleh order lagi :)

DOLL CAKE - PINK

Kek yg ke 2 dari Melisa. Doll Cake. 

ANGRY BIRD CAKE

Order dari Melisa, order 3 kek sekali gus.  Salah satu darinye Kek Angry Bird. Terima kasih ye.

WEDDING CAKE - PURPLE PINK

Utk wedding hari Ahad.
 

KEK KAHWIN RAYA

Ni lak order kek kahwin yg pertama setelah bercuti sebulan.  Gian gak nk deco kek kahwin ni. Tema pink utk wedd hari Sabtu.


RAINBOW PROMO

Dari Bella yg keje kt Puchong, ni 1st kek lepas raya.  Thanks Bella.

RV RAYA

Kek ni dibuat khas utk seorang yang sgt aku hormati,  pagi sebelum  raya aku contact beliau, ptg tu antar dlm kul 6.30ptg. Tp kami x sempat berjumpa sebab beliau and family kena keluar utk berbuka puasa. Tapi syukur tercapai gak hasrat aku nak bagi kek buatan aku sendiri kepada beliau, dan aku buatkan Red Velvet...



Friday, August 24, 2012

HOREYYY RAYA!

As salam, syukur ke hadrat ilahi kami sekeluarga masih sihat dan dipanjangkan umur untuk menikmati kemeriahan 1 Syawal ini.  Aktiviti kami mcm tahun yg lepas, Hari raya pertama beraya di area Petaling Jaya, KL dan Shah Alam.  Esok nye baru kami bergerak ke Bukit Chedang, Seremban, then ke Melaka kt Ayer Keroh, Bukit Piatu dan Musai (Sebelah masjid negeri). Alhamdullilah dapat jumpa sedara mara sebelah mak dan arwah abah.  Tahun hadapan tiada kepastian yang dapat diberikan...jadi peluang menziarahi sedara mara ni kami guna sebaik yang mungkin....

Gambar raya ke 2 sebelum bergerak ke Seremban.  Spoil betul gambar raya pertama x dapat ambik pasal bateri kamera lupa nak charge...hu!hu!hu!

 Mak and 4 org anak darezzz...
 Ziarah Nek Long kat Musai, aku teruja betul dgn Nek Long ni, umur dia 92 tahun, tapi masih sihat, masih boleh bersembang, ingatan masih kuat, telinga masih boleh dengar dan yang menakjubkan Nek Long masih boleh solat berdiri...Istimewa nye juga Nek Long guna sumber air minum dan mandi bukan air paip tapi air perigi yang disedut masuk ke rumah...Kami kalau ke sini mesti teruja gi kt perigi ni... tapi seriau gak tengok, dalam..
 Badrina, Mohd Rahmat @ Badri Fitri Ramadhan & Bazli Fakhrullah
 Ni masa kat rumah Mak Uda (baju pink biru) & Busu Sitah kat Ayer Keroh Height. Masa ni dah nak balik... Pergg...Mak Uda is the best, dia bekalkan kami Ikan Parang Masak Sambal, dan makan t/hari Ikan Jenahak Masak Asam Pedas..slurrpp sedap nye....
Masa dlm perjalanan balik, alhamdullilah anak-anak semua seronok....
bukan ape..sbb byk dpt duit raya...

Thursday, August 16, 2012

SELAMAT HARI RAYA

Sekarang ni masih di opis, esok x apply cuti, tapi lepas Puan Sri announce kalau sapa cuti esok leh 1/2 day hari ni, terus x jadi  keje esok..jiwa ku dah kacau bilau, w/pun umah mak kat PJ aje, baru kelmarin jumpa mak, tapi dlm hati ni meluap-meluap nak balik gak.... Rumah ku sendiri x berhias lagi ni... kek tuk rumah mak lum wat lagi....argggg nak balik....tapi sebelum aku bercuti raya ni,  BALQISYIA'S CHOC SHOP (BCS) ingin mengucapkan


Ampun dan Maaf di pinta. Insya'allah berjumpa kembali pada minggu depan.. hu!hu!hu! Rabu depan dah start balik panaskan oven, nampaknya cuti raya ku jadi x lama sgt....
Wassalam

MINI RED VELVET


Dari customer tetap ku Kak Mah, Putrajaya utk anak nye.. tq Mak Mah.

RV CUPCAKE

Dari Ika, simple aje utk membernye Megat. tq

MINI RED VELVET

Pesanan dari Alifah, tqvm


RAINBOW CAKE PROMO

Thanks Nadia, Putrajaya.

MUFFIN PANDAN

Resepi baru Muffin Pandan ni memang best, gebu & sedap...Thanks pd Aida yg nk try Muffin Pandan ni, tq dear.

CREAM PUFF

Tempahan dari Farah & Aida Suhana, Tq

Thursday, August 9, 2012

MINI RED VELVET

As Salam,

Hari ni hari yang ke 20 kita berpuasa.  Dah masuk 10 malam terakhir.  Hari yang dinantikan.  Saya doakan semua rakan-rakan disana berpeluang tuk merebut Malam Lailatul Qadar termasuk lah diri saya sendiri.   Insya'Allah. 

 

Ok, berbalik pada maksud sebenar  saya wat entry ni, bukan ape, lepas habis Promo Kek Red Velvet bln Jun ari tu, masih ada customer baru & yg setia minta RV Promo ni, Jadi bagi tidak menghampakan semua, saya munculkan semula RV Promo ni dgn nama baru (sebab harganya dah tak promo lagi) iaitu Mini Red Velvet. Harga RM40 sahaja.  Saiz 6" berat 1kg, filling Cream cheese dan frosting dari Cream cheese dan fresh cream.

Tapi bagi menghargai REPEAT CUSTOMER, kalau anda order Mini RV ni, anda masih boleh dapat dgn harga promo RM35 sebiji. Mcm mana saya tahu anda my repeat customer atau tidak, caranya: TOLONG SMS menggunakan No. H/P yg sama anda berurusan dgn saya sebelum ini. Begitu juga dgn email. Kalau no. h/p dah tukar sila bagi nama dan no. h/p lama. 

Seperti biasa, Tolong lah order sekurang-kurangnya 2 hari sebelum tarikh pick up, akak ni selalu sgt dpt order terkejut....nak tolak kesian, main rayu-rayu bagai...kacau jiwa tau...Kerjasama dari adik-adik dan pelanggan ku sekelian amatlah dihargai.

Ok Selamat Berpuasa dan selamat berbuka.

Tuesday, August 7, 2012

KELAS MUFFIN DIY

Ahad lepas 05Ogos 2012, aku attend kelas Muffin DIY anjuran Akademik Citra Klasik Kak Pau , 8 jenis muffin yang diajarkan , tapi Kak Pau dh terbang ke Melbourne 04hb lepas,  & kelas di tunjuk ajar oleh Along, anak Kak Pau.  Menarik dan hasil Muffin yang diajar memang lembut dan sedap. Tapi paling aku gemar Rich Choc Muffin dan Pandan Coconut Muffin (sedap bg tekak aku lah). Kami jugak di beri contoh nak wat door gift & pelbagai tips lain. So layan gambar ye.. Thanks.

 Pelbagai jenis Muffin
 Yang diajar Lemon Cheese Muffin, Pandan Coconut Muffin, Blueberry Muffin,
Cappucino Double Choc Muffin, Vanilla Muffin with fruit top, Orange  Poppy Seed Muffin,
Rich Choc Muffin & Banana Walnut Muffin
 Rich Choc Muffin dlm cup M size
 Pandan Coconut Muffin dlm L size (jenuh nak habis ni..)
 Blueberry Muufin dlm S size
Gambar kenangan bersama peserta lain & yang depan tu anak K. Pau, Along

RV B'DAY CUPCAKE

Dari Aida Suhana. Minta aku buatkan Red Velvet Cupcake dgn tema Mc Queen.  Thank you.


Red Velvet
Cream Cheese
Size S (2 oz)

Sunday, August 5, 2012

HAPPY B'DAY MIA

Dari Wawa, utk sambutan hari jadi anak kesayangannya.  Tq Wawa.

Red Velvet Cake
Filling &Topping:
Cream Cheese & Choc Ganache

PAVLOVA

Dari Farah, my customer tetap. Tqvm ye.

MINI PAVLOVA

From Shafinaz, thank you dear.

RAINBOW PROMO

Thanks Azura, Puchong.

Rainbow Cake Promo
6", Topping & filling Cream Cheese
RM45

Sunday, August 26, 2012

DOLL CAKE - PURPLE

Yg ke 3, tq sekali lagi, lain kali boleh order lagi :)

DOLL CAKE - PINK

Kek yg ke 2 dari Melisa. Doll Cake. 

ANGRY BIRD CAKE

Order dari Melisa, order 3 kek sekali gus.  Salah satu darinye Kek Angry Bird. Terima kasih ye.

WEDDING CAKE - PURPLE PINK

Utk wedding hari Ahad.
 

KEK KAHWIN RAYA

Ni lak order kek kahwin yg pertama setelah bercuti sebulan.  Gian gak nk deco kek kahwin ni. Tema pink utk wedd hari Sabtu.


RAINBOW PROMO

Dari Bella yg keje kt Puchong, ni 1st kek lepas raya.  Thanks Bella.

RV RAYA

Kek ni dibuat khas utk seorang yang sgt aku hormati,  pagi sebelum  raya aku contact beliau, ptg tu antar dlm kul 6.30ptg. Tp kami x sempat berjumpa sebab beliau and family kena keluar utk berbuka puasa. Tapi syukur tercapai gak hasrat aku nak bagi kek buatan aku sendiri kepada beliau, dan aku buatkan Red Velvet...



Friday, August 24, 2012

HOREYYY RAYA!

As salam, syukur ke hadrat ilahi kami sekeluarga masih sihat dan dipanjangkan umur untuk menikmati kemeriahan 1 Syawal ini.  Aktiviti kami mcm tahun yg lepas, Hari raya pertama beraya di area Petaling Jaya, KL dan Shah Alam.  Esok nye baru kami bergerak ke Bukit Chedang, Seremban, then ke Melaka kt Ayer Keroh, Bukit Piatu dan Musai (Sebelah masjid negeri). Alhamdullilah dapat jumpa sedara mara sebelah mak dan arwah abah.  Tahun hadapan tiada kepastian yang dapat diberikan...jadi peluang menziarahi sedara mara ni kami guna sebaik yang mungkin....

Gambar raya ke 2 sebelum bergerak ke Seremban.  Spoil betul gambar raya pertama x dapat ambik pasal bateri kamera lupa nak charge...hu!hu!hu!

 Mak and 4 org anak darezzz...
 Ziarah Nek Long kat Musai, aku teruja betul dgn Nek Long ni, umur dia 92 tahun, tapi masih sihat, masih boleh bersembang, ingatan masih kuat, telinga masih boleh dengar dan yang menakjubkan Nek Long masih boleh solat berdiri...Istimewa nye juga Nek Long guna sumber air minum dan mandi bukan air paip tapi air perigi yang disedut masuk ke rumah...Kami kalau ke sini mesti teruja gi kt perigi ni... tapi seriau gak tengok, dalam..
 Badrina, Mohd Rahmat @ Badri Fitri Ramadhan & Bazli Fakhrullah
 Ni masa kat rumah Mak Uda (baju pink biru) & Busu Sitah kat Ayer Keroh Height. Masa ni dah nak balik... Pergg...Mak Uda is the best, dia bekalkan kami Ikan Parang Masak Sambal, dan makan t/hari Ikan Jenahak Masak Asam Pedas..slurrpp sedap nye....
Masa dlm perjalanan balik, alhamdullilah anak-anak semua seronok....
bukan ape..sbb byk dpt duit raya...

Thursday, August 16, 2012

SELAMAT HARI RAYA

Sekarang ni masih di opis, esok x apply cuti, tapi lepas Puan Sri announce kalau sapa cuti esok leh 1/2 day hari ni, terus x jadi  keje esok..jiwa ku dah kacau bilau, w/pun umah mak kat PJ aje, baru kelmarin jumpa mak, tapi dlm hati ni meluap-meluap nak balik gak.... Rumah ku sendiri x berhias lagi ni... kek tuk rumah mak lum wat lagi....argggg nak balik....tapi sebelum aku bercuti raya ni,  BALQISYIA'S CHOC SHOP (BCS) ingin mengucapkan


Ampun dan Maaf di pinta. Insya'allah berjumpa kembali pada minggu depan.. hu!hu!hu! Rabu depan dah start balik panaskan oven, nampaknya cuti raya ku jadi x lama sgt....
Wassalam

MINI RED VELVET


Dari customer tetap ku Kak Mah, Putrajaya utk anak nye.. tq Mak Mah.

RV CUPCAKE

Dari Ika, simple aje utk membernye Megat. tq

MINI RED VELVET

Pesanan dari Alifah, tqvm


RAINBOW CAKE PROMO

Thanks Nadia, Putrajaya.

MUFFIN PANDAN

Resepi baru Muffin Pandan ni memang best, gebu & sedap...Thanks pd Aida yg nk try Muffin Pandan ni, tq dear.

CREAM PUFF

Tempahan dari Farah & Aida Suhana, Tq

Thursday, August 9, 2012

MINI RED VELVET

As Salam,

Hari ni hari yang ke 20 kita berpuasa.  Dah masuk 10 malam terakhir.  Hari yang dinantikan.  Saya doakan semua rakan-rakan disana berpeluang tuk merebut Malam Lailatul Qadar termasuk lah diri saya sendiri.   Insya'Allah. 

 

Ok, berbalik pada maksud sebenar  saya wat entry ni, bukan ape, lepas habis Promo Kek Red Velvet bln Jun ari tu, masih ada customer baru & yg setia minta RV Promo ni, Jadi bagi tidak menghampakan semua, saya munculkan semula RV Promo ni dgn nama baru (sebab harganya dah tak promo lagi) iaitu Mini Red Velvet. Harga RM40 sahaja.  Saiz 6" berat 1kg, filling Cream cheese dan frosting dari Cream cheese dan fresh cream.

Tapi bagi menghargai REPEAT CUSTOMER, kalau anda order Mini RV ni, anda masih boleh dapat dgn harga promo RM35 sebiji. Mcm mana saya tahu anda my repeat customer atau tidak, caranya: TOLONG SMS menggunakan No. H/P yg sama anda berurusan dgn saya sebelum ini. Begitu juga dgn email. Kalau no. h/p dah tukar sila bagi nama dan no. h/p lama. 

Seperti biasa, Tolong lah order sekurang-kurangnya 2 hari sebelum tarikh pick up, akak ni selalu sgt dpt order terkejut....nak tolak kesian, main rayu-rayu bagai...kacau jiwa tau...Kerjasama dari adik-adik dan pelanggan ku sekelian amatlah dihargai.

Ok Selamat Berpuasa dan selamat berbuka.

Tuesday, August 7, 2012

KELAS MUFFIN DIY

Ahad lepas 05Ogos 2012, aku attend kelas Muffin DIY anjuran Akademik Citra Klasik Kak Pau , 8 jenis muffin yang diajarkan , tapi Kak Pau dh terbang ke Melbourne 04hb lepas,  & kelas di tunjuk ajar oleh Along, anak Kak Pau.  Menarik dan hasil Muffin yang diajar memang lembut dan sedap. Tapi paling aku gemar Rich Choc Muffin dan Pandan Coconut Muffin (sedap bg tekak aku lah). Kami jugak di beri contoh nak wat door gift & pelbagai tips lain. So layan gambar ye.. Thanks.

 Pelbagai jenis Muffin
 Yang diajar Lemon Cheese Muffin, Pandan Coconut Muffin, Blueberry Muffin,
Cappucino Double Choc Muffin, Vanilla Muffin with fruit top, Orange  Poppy Seed Muffin,
Rich Choc Muffin & Banana Walnut Muffin
 Rich Choc Muffin dlm cup M size
 Pandan Coconut Muffin dlm L size (jenuh nak habis ni..)
 Blueberry Muufin dlm S size
Gambar kenangan bersama peserta lain & yang depan tu anak K. Pau, Along

RV B'DAY CUPCAKE

Dari Aida Suhana. Minta aku buatkan Red Velvet Cupcake dgn tema Mc Queen.  Thank you.


Red Velvet
Cream Cheese
Size S (2 oz)

Sunday, August 5, 2012

HAPPY B'DAY MIA

Dari Wawa, utk sambutan hari jadi anak kesayangannya.  Tq Wawa.

Red Velvet Cake
Filling &Topping:
Cream Cheese & Choc Ganache

PAVLOVA

Dari Farah, my customer tetap. Tqvm ye.

MINI PAVLOVA

From Shafinaz, thank you dear.

RAINBOW PROMO

Thanks Azura, Puchong.

Rainbow Cake Promo
6", Topping & filling Cream Cheese
RM45