Blog Archive

PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Tuesday, October 30, 2012

DURIAN CREPE

Tengah hot giler produk baru ni, tp masalahnya sekarang ni bukan lah musim durian,, susah betul nk cari.  Sib baik kat Carrefour Alamanda ada jenis Musang King. Memang sedap...part memisahkan biji dgn isi ku serahkan pd cik Abang, sebab nya aku ni hantu Durian, kang isi kemana biji kemana..Durian Crepe tinggal kulit ajelah...he!he!he! dan yg penting jugak cik Abang ku x makan durian tu yg boleh dpt kumpul isi durian dlm seberkas dgn selamatnya....
Yang nampak isi tu utk bagi adik beradik. Ni 1st batch yg aku buat, tu yg ada terkoyak sikit.  Nak buang sayang, tak pe adik-adik ku x kisah janji kata dia orang dpt makan & sedap...

Yg ni 2nd batch, semalam aku buat, nampak lebih baik drp 1st batch. Untuk ni senarai menunggu dah ada..terima kasih ye pd yg mengoder.

B'DAY CUPCAKE

Thank Nisa. Seronok baca feedback dia org dlm fb.  By d way tukang lukis tu bukan I ye...akak bab lukis melukis ni memang kaku.. sib baik cik abang ku berseni dlm bab ni...tq Bang..

KEK HANTARAN

Dari Aidil, Country Height Kajang. Tq dik

PRALINE

Dari Maslia juga, Praline 25 biji.  Lama x buat choc praline ni.
 
 

CUPCAKE HANTARAN

Dari Maslia Presint 11, Putrajaya utk dibawa masa merisik tuk adiknya. Tq

KEK MAKAN-MAKAN RAYA HAJI

Ni kek Russian Black & White, tapi sebab aku malasssssss nak bancuh ganache...topping nya aku ganti dgn Fresh Cream.  Sedap jugak tau..

MAROON & GOLD THEME

FONDANT HANTARAN CAKE

Tq dik.

CUPCAKE HANTARAN

Satu lagi yg tertinggal, lupa nak inteprem cupcake yang aku buat utk dibawa masa gi Palong 1 ari tu.  Sebagai buah tangan dari kami sekeluarga selain bunga pahar.


MAJLIS PERKAWINAN UDEV- FINALE

ok ni entry last pasal wedding ude... gambar-gambar kt bawah masa kami gi mengantar kt rumah pihak lelaki di Palong 1, Kuala Pilah.  Jauh benar rasanya nk gi sana... aku & family bukannya biasa travel jauh-jauh..Sambutan daripada pihak lelaki sungguh meriah...makanan mewah..ada Ayam Goreng Berempah, Sambal Sotong kering (mmg best) , kari kambing, asam pedas daging & yg best jugak ada cendol..
 
Sama cantik, sama manis...mcm semanis buah manggis... kui!kui!kui!
Stand by nak berarak dr rumah jiran pengantin lelaki
Anak menantu menyuap mak mentua.
Tak habis-habis dgn gurau senda.  Keluarga kami memang kuat bergurau. We are so close each other. 
 Gambar semua ahli sedara mara. 
 
Berakhir sudah, laporan penuh mengenai wedding adik aku yg menyebabkan aku kena ambik cuti satu minggu, boss aku jadi kecoh satu pejabat, semua org kena bamboo . Bukan pasal ape..dia lupa aku ambik cuti sampai bila...
 
 

Sunday, October 28, 2012

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - BERSANDING

Ok ni gambar-gambar semasa majlis berlangsung.  Uda aka Hidayah Said, adik aku yg no.6 ni bernikah pd hari Sabtu 13 Okt lepas Zohor.  Ha! masa part ni aku nangis tergolek atas katil kt Putrajaya.  Sebabnya...memang takdir Allah, aku x dpt hadir masa majlis penting ni...sebabnya....nak jadi cerita, sepupu aku dari Ayer Keroh Melaka telah tersesat jalan sampai lah aku guide dia dari Jln. Klang Lama langsung sampai ke Putrajaya.  Pas tu sampai aje kt Presint 4 Putrajaya, terus kereta dia x leh hidup...nasib baik..Cik abang gi sana tengok apa yg patut then ambik mak-mak sedara aku yg ikut dia sekali bawa ke rumah aku...Jadi sebab org dh dlm kesusahan takkan kita nak tinggalkan... sementera menunggu kereta sepupu aku tu di baiki aku dok rumah tolong masak ape yg patut sambil menunggu berita dari rumah mak...Bila Ateh call aje aku terus melalak....Sedih owh! ni lah saat-saat akhir Ude berada dlm keluarga kami, lepas ni dia dh ada suami, tanggungjawab dah terbahagi dua, keluarga ini buka lagi satu priority mcm sblm kahwin lagi.. Tapi aku nangi dlm bilik ah... isteri sepupu aku ada kat luar... kang dia cakap ape lah aku bengkak-bengkak mata ni...so bila keluar bilik cover mcm x de ape-ape...Tapi malam tu ada acara Malam Berinai, alhamdulillah kereta rosak dh ok, so dpt lah aku gi umah mak...Mcm mana pun aku Redha aje...Allah nk duga kita...semua nya ada hikmah kan... Menceceh panjang lah pulak, jom layan gambar-gambar dari Malam Berinai, Hari Bersanding, Makan-makan kat Port Klang (Sea Lion) & Hari Bertandang kat Palong 1, Kuala Pilah.
 
Masa malam berinai
Pelamin yg cantik & comel
 

Restu dari Mak
Hari Persandinga
Majlis potong kek
 
Katering sudah semestinya dari Anjung Eksklusif Catering. 
Feedback dari tetamu, makanan Sedap..
Aku suke gambar ni. Ni kami semua adik-beradik pompuan kami.. yg tudung purple tengah-tengah tu, nyelit Busu Nor.
 
Malam lepas semua kepenatan, tapi ni bab paling seronok, tolong mak kira duit salam.. he!he!he!. Abang long (kiri) Abang Ngah (kanan) tolong kira sama... Satu untuk ko, dua untuk aku... kui!kui!kui!
 
Esok mlm (Isnin) Abg Long belanja kami satu keluarga makan besar kat Restoran Ramai Seafood, Sea Lion Port Klang...sempena aniversary nye dgn Along yg ke 17 tahun...
 
Ni lah loving couple tu...
 
Barisan semua menantu-menantu Mak Anum.
Menantu perempuan yg d one and only x dpt join atas sbb yg x dpt di elakkan..
 

Friday, October 26, 2012

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - KEK KAHWIN

Perancangan awal wedding cake akan disediakan dlm 4 tingkat. Tapi tulah kan kita merancang, Allah yg menentukan. 3 biji kek aje yg dpt di naikkan. Yg lagi aku yg potong..he!he!he!.  Byk betul benda yg x diduga berlaku ooh..siap aku nangis golek-golek lagi.. pasal ape? Nanti aku cerita kt post akan dtg.  Seblm tu layan kek kahwin dulu ek...



 Nampak x signage kt belakang tu, Apa yg di tulis kat situ dh ada perubahan, yg terjadi : 1st tier Red Velvet, 2nd tier, Marble Butter Cake 3rd Tier: Rainbow cake.  4th tier lah kek ape? Ni ha kat bawah ni... Rancang lain, jadi lain....
Ni kek yg x sempat di stack kan. jadi tukang wat kek potong sendiri lah dgn hubby & anak-anak.
Rainbow & Marble Butter Cake.
Russian B&W, RV habis licin sebelum sempat diposingkan....
 

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - CREAM PUFF

300 biji Cream Puff utk Candy Buffet
 

Gambar Cream Puff masa hari kejadian x sempat ambik. Ni gambar selepas hari kejadian dari org customer.

Gambar ni je yg sempat ambik.  Akak sibuk dik, tak sempat nak snap-snap gambar

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - CAKE IN JAR

Ok ni satu lagi yg aku buat, Cake In Jar.  Aku wat satu  flavor aje Choc Moist dgn Strawberry Buttercream.  Aku buatkan 500 biji, utk letak DIY paper back.  Bagi pada group Marhaban, anak yatim yg dijemput khas, sedara mara & member rapat.

 
 



 

Wednesday, October 24, 2012

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - MUFFIN

Ha, baru ada kesempatan nk upload semua gambar semasa wedding ude (adik aku yang no. 5) atau nama sebenarnya Hidayah Said pd 14 okt kelmarin.  Di sebabkan kesanggupan aku menyediakan segala bentuk kek-kek masa hari bersejarah tu,  penat nya smp la ni terasa lagi. Apa yang aku dh buat...

i.  CHOC CHIP MUFFIN - 2,400 pcs.
 Banyak giler kan.. pasal masa menyediakan muffin dan ada yg dh siap bakar, box x sampai lagi, bila box dh ada masuk kan muffin, kami tengok ada ruang kosong lagi, muffin tu mcm terkontang kanting aje dlm box comel tu, so bg mengelakkan salah faham dari tetamu kami double kan kandungan muffin tu dari sebiji ke dua biji dlm satu box. So budget dlm 1,200 biji jadi 2,400 dgn tenaga kerja 5 org dan siap dlm masa 2 hari. Fuuhhhhh.... semua rasa ada, penat, letih, seronok, stress, nak nangis dll. so layan gambar ek masa proses nak siapkan muffin ni.. yang lain aku sambung kt atas nanti...



Choc Chip Muffin, Size M
Muffin yang lembut dan gebus ditaburi Choc chip dan conflakes hancur. Aku bersyukur sangat, jemputan kami boleh dikatakan semua puji Muffin ni, Sedap katanya. Gambar lain akan diupload lagi, aku nk tunjuk gambar kotak letak muffin ni, tp U Mobile aku very d slow lah few day ni...La ni aku update kt opis, gambar-gambar semua kt lap top rumah. Sabar ye...
Kotak-kotak yang bertimbun sedia utk diisi
Ni kat bahagian packing mempacking. Kt area ni aje aku leh tunjuk. Kawan membancuh & membakar x leh inteprem.. paham-paham ajelah ye..

Kotak yg dh siap diisi dan disusun kemas, senang nk buat kiraan nnt.

Ni kotak cenderahati tuk tetamu, cute kan..aku suka sebab combo color nye sesuai dgn tema kahwin ude ni, Pink & Blue. Cantik kan..

Ok ni bab Muffin, ada lagi tau yg aku wat utk wedding ude nnt kan laporannya...  

Tuesday, October 30, 2012

DURIAN CREPE

Tengah hot giler produk baru ni, tp masalahnya sekarang ni bukan lah musim durian,, susah betul nk cari.  Sib baik kat Carrefour Alamanda ada jenis Musang King. Memang sedap...part memisahkan biji dgn isi ku serahkan pd cik Abang, sebab nya aku ni hantu Durian, kang isi kemana biji kemana..Durian Crepe tinggal kulit ajelah...he!he!he! dan yg penting jugak cik Abang ku x makan durian tu yg boleh dpt kumpul isi durian dlm seberkas dgn selamatnya....
Yang nampak isi tu utk bagi adik beradik. Ni 1st batch yg aku buat, tu yg ada terkoyak sikit.  Nak buang sayang, tak pe adik-adik ku x kisah janji kata dia orang dpt makan & sedap...

Yg ni 2nd batch, semalam aku buat, nampak lebih baik drp 1st batch. Untuk ni senarai menunggu dah ada..terima kasih ye pd yg mengoder.

B'DAY CUPCAKE

Thank Nisa. Seronok baca feedback dia org dlm fb.  By d way tukang lukis tu bukan I ye...akak bab lukis melukis ni memang kaku.. sib baik cik abang ku berseni dlm bab ni...tq Bang..

KEK HANTARAN

Dari Aidil, Country Height Kajang. Tq dik

PRALINE

Dari Maslia juga, Praline 25 biji.  Lama x buat choc praline ni.
 
 

CUPCAKE HANTARAN

Dari Maslia Presint 11, Putrajaya utk dibawa masa merisik tuk adiknya. Tq

KEK MAKAN-MAKAN RAYA HAJI

Ni kek Russian Black & White, tapi sebab aku malasssssss nak bancuh ganache...topping nya aku ganti dgn Fresh Cream.  Sedap jugak tau..

MAROON & GOLD THEME

FONDANT HANTARAN CAKE

Tq dik.

CUPCAKE HANTARAN

Satu lagi yg tertinggal, lupa nak inteprem cupcake yang aku buat utk dibawa masa gi Palong 1 ari tu.  Sebagai buah tangan dari kami sekeluarga selain bunga pahar.


MAJLIS PERKAWINAN UDEV- FINALE

ok ni entry last pasal wedding ude... gambar-gambar kt bawah masa kami gi mengantar kt rumah pihak lelaki di Palong 1, Kuala Pilah.  Jauh benar rasanya nk gi sana... aku & family bukannya biasa travel jauh-jauh..Sambutan daripada pihak lelaki sungguh meriah...makanan mewah..ada Ayam Goreng Berempah, Sambal Sotong kering (mmg best) , kari kambing, asam pedas daging & yg best jugak ada cendol..
 
Sama cantik, sama manis...mcm semanis buah manggis... kui!kui!kui!
Stand by nak berarak dr rumah jiran pengantin lelaki
Anak menantu menyuap mak mentua.
Tak habis-habis dgn gurau senda.  Keluarga kami memang kuat bergurau. We are so close each other. 
 Gambar semua ahli sedara mara. 
 
Berakhir sudah, laporan penuh mengenai wedding adik aku yg menyebabkan aku kena ambik cuti satu minggu, boss aku jadi kecoh satu pejabat, semua org kena bamboo . Bukan pasal ape..dia lupa aku ambik cuti sampai bila...
 
 

Sunday, October 28, 2012

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - BERSANDING

Ok ni gambar-gambar semasa majlis berlangsung.  Uda aka Hidayah Said, adik aku yg no.6 ni bernikah pd hari Sabtu 13 Okt lepas Zohor.  Ha! masa part ni aku nangis tergolek atas katil kt Putrajaya.  Sebabnya...memang takdir Allah, aku x dpt hadir masa majlis penting ni...sebabnya....nak jadi cerita, sepupu aku dari Ayer Keroh Melaka telah tersesat jalan sampai lah aku guide dia dari Jln. Klang Lama langsung sampai ke Putrajaya.  Pas tu sampai aje kt Presint 4 Putrajaya, terus kereta dia x leh hidup...nasib baik..Cik abang gi sana tengok apa yg patut then ambik mak-mak sedara aku yg ikut dia sekali bawa ke rumah aku...Jadi sebab org dh dlm kesusahan takkan kita nak tinggalkan... sementera menunggu kereta sepupu aku tu di baiki aku dok rumah tolong masak ape yg patut sambil menunggu berita dari rumah mak...Bila Ateh call aje aku terus melalak....Sedih owh! ni lah saat-saat akhir Ude berada dlm keluarga kami, lepas ni dia dh ada suami, tanggungjawab dah terbahagi dua, keluarga ini buka lagi satu priority mcm sblm kahwin lagi.. Tapi aku nangi dlm bilik ah... isteri sepupu aku ada kat luar... kang dia cakap ape lah aku bengkak-bengkak mata ni...so bila keluar bilik cover mcm x de ape-ape...Tapi malam tu ada acara Malam Berinai, alhamdulillah kereta rosak dh ok, so dpt lah aku gi umah mak...Mcm mana pun aku Redha aje...Allah nk duga kita...semua nya ada hikmah kan... Menceceh panjang lah pulak, jom layan gambar-gambar dari Malam Berinai, Hari Bersanding, Makan-makan kat Port Klang (Sea Lion) & Hari Bertandang kat Palong 1, Kuala Pilah.
 
Masa malam berinai
Pelamin yg cantik & comel
 

Restu dari Mak
Hari Persandinga
Majlis potong kek
 
Katering sudah semestinya dari Anjung Eksklusif Catering. 
Feedback dari tetamu, makanan Sedap..
Aku suke gambar ni. Ni kami semua adik-beradik pompuan kami.. yg tudung purple tengah-tengah tu, nyelit Busu Nor.
 
Malam lepas semua kepenatan, tapi ni bab paling seronok, tolong mak kira duit salam.. he!he!he!. Abang long (kiri) Abang Ngah (kanan) tolong kira sama... Satu untuk ko, dua untuk aku... kui!kui!kui!
 
Esok mlm (Isnin) Abg Long belanja kami satu keluarga makan besar kat Restoran Ramai Seafood, Sea Lion Port Klang...sempena aniversary nye dgn Along yg ke 17 tahun...
 
Ni lah loving couple tu...
 
Barisan semua menantu-menantu Mak Anum.
Menantu perempuan yg d one and only x dpt join atas sbb yg x dpt di elakkan..
 

Friday, October 26, 2012

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - KEK KAHWIN

Perancangan awal wedding cake akan disediakan dlm 4 tingkat. Tapi tulah kan kita merancang, Allah yg menentukan. 3 biji kek aje yg dpt di naikkan. Yg lagi aku yg potong..he!he!he!.  Byk betul benda yg x diduga berlaku ooh..siap aku nangis golek-golek lagi.. pasal ape? Nanti aku cerita kt post akan dtg.  Seblm tu layan kek kahwin dulu ek...



 Nampak x signage kt belakang tu, Apa yg di tulis kat situ dh ada perubahan, yg terjadi : 1st tier Red Velvet, 2nd tier, Marble Butter Cake 3rd Tier: Rainbow cake.  4th tier lah kek ape? Ni ha kat bawah ni... Rancang lain, jadi lain....
Ni kek yg x sempat di stack kan. jadi tukang wat kek potong sendiri lah dgn hubby & anak-anak.
Rainbow & Marble Butter Cake.
Russian B&W, RV habis licin sebelum sempat diposingkan....
 

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - CREAM PUFF

300 biji Cream Puff utk Candy Buffet
 

Gambar Cream Puff masa hari kejadian x sempat ambik. Ni gambar selepas hari kejadian dari org customer.

Gambar ni je yg sempat ambik.  Akak sibuk dik, tak sempat nak snap-snap gambar

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - CAKE IN JAR

Ok ni satu lagi yg aku buat, Cake In Jar.  Aku wat satu  flavor aje Choc Moist dgn Strawberry Buttercream.  Aku buatkan 500 biji, utk letak DIY paper back.  Bagi pada group Marhaban, anak yatim yg dijemput khas, sedara mara & member rapat.

 
 



 

Wednesday, October 24, 2012

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - MUFFIN

Ha, baru ada kesempatan nk upload semua gambar semasa wedding ude (adik aku yang no. 5) atau nama sebenarnya Hidayah Said pd 14 okt kelmarin.  Di sebabkan kesanggupan aku menyediakan segala bentuk kek-kek masa hari bersejarah tu,  penat nya smp la ni terasa lagi. Apa yang aku dh buat...

i.  CHOC CHIP MUFFIN - 2,400 pcs.
 Banyak giler kan.. pasal masa menyediakan muffin dan ada yg dh siap bakar, box x sampai lagi, bila box dh ada masuk kan muffin, kami tengok ada ruang kosong lagi, muffin tu mcm terkontang kanting aje dlm box comel tu, so bg mengelakkan salah faham dari tetamu kami double kan kandungan muffin tu dari sebiji ke dua biji dlm satu box. So budget dlm 1,200 biji jadi 2,400 dgn tenaga kerja 5 org dan siap dlm masa 2 hari. Fuuhhhhh.... semua rasa ada, penat, letih, seronok, stress, nak nangis dll. so layan gambar ek masa proses nak siapkan muffin ni.. yang lain aku sambung kt atas nanti...



Choc Chip Muffin, Size M
Muffin yang lembut dan gebus ditaburi Choc chip dan conflakes hancur. Aku bersyukur sangat, jemputan kami boleh dikatakan semua puji Muffin ni, Sedap katanya. Gambar lain akan diupload lagi, aku nk tunjuk gambar kotak letak muffin ni, tp U Mobile aku very d slow lah few day ni...La ni aku update kt opis, gambar-gambar semua kt lap top rumah. Sabar ye...
Kotak-kotak yang bertimbun sedia utk diisi
Ni kat bahagian packing mempacking. Kt area ni aje aku leh tunjuk. Kawan membancuh & membakar x leh inteprem.. paham-paham ajelah ye..

Kotak yg dh siap diisi dan disusun kemas, senang nk buat kiraan nnt.

Ni kotak cenderahati tuk tetamu, cute kan..aku suka sebab combo color nye sesuai dgn tema kahwin ude ni, Pink & Blue. Cantik kan..

Ok ni bab Muffin, ada lagi tau yg aku wat utk wedding ude nnt kan laporannya...