PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Monday, January 23, 2012

BATRISYIA & OREO CHEESE CAKE

Happy Birthday Batrisyia yang ke 10 tahun, anak aku yg ke 2. Sblm conpem dgn kek ni, mcm-mcm yg dia mintak, sampai tu nak kek b'day 2 tgkt.  Finally, dia nak aku buatkan Oreo Cheese Cake. Ok lah nak, Mama ikut kan je... Semoga jadi anak yg soleha & bertakwa, & rajin-rajin tolong mama tau"!




WEDDING CAKE

3 tier. Gold & creme theme


PROJEK ULANGKAJI

Semalam Ahad, aku dok rumah sorang-sorang then wat ulangkaji produk-produk yg aku gi belajar. Cik Abang gi keje, anak-anak kt rumah mak, jd ni lah masanya nak menerai balik. Aku try Cream Puff, Eclair, Eclair, Egg Tart & Blueberry Cheese Tart. Wat sekali order Fruit Slice Cake yg diorder oleh Ateh.

Alhamdullilah, dpt wat semua dgn jayanya.  Pas ni aku dgn confident leh lah bukak order.  Byk gak yg aku dpt semalam. wat sedekah kat rumah jiran-jiran.
Fruit Slice Cake, filling dlm nya aku letak slice peach & whipping cream
Blueberry Cheese Tart

Egg Tart
Cute Cream Puff with delicious filling! Aku wat comel-comel. 
Sekali ngap aje...feed back jiran, sedap!! 
Eclair yang comel-comel gak,  celup dgn Beryl's compund & fillingnya sama cam Cream Puff. 
Ni lagi sedap, anak-anak aku berebut.

Friday, January 20, 2012

NAK ATTEND CLASS???

5hb Februari ni, cuti Maulidur Rasul (Ahad), rasa-rasa cam free aje ari tu, ape nak buat ek...blogwalking kat blog Chef Baini, nampak yg menarik hati ku...
Nampak menarik.. sms Chef Baini, tanya ada kosong x, dia ckp ada kosong lagi... jadi nya.... masuk dlm diari perkara yang akan aku buat 5hb Februari ni...Sapa-sapa nak gi tengok demo ni, jom pergi ramai-ramai.

Bukan nak bodek ah! aku dah attend 2 kali (eh! bukan 2, tp 3 kelas) dgn Chef ni, beliau seorang yang amatttttt x lokek ilmu....terutama dlm bagi resepi-resepi. Dlm kelas ajar resepi ni, nak habis kelas nanti dia bagi free resepi lain...Pas tu dia memang fokus dgn student tu, bila kita wat dia akan tengok sorang-sorang, tegur & bimbing.

Dan best part is Chef memang jaga betul perut student-student nya. Confirm x lapar.  Kelas x mula lagi wajib kena breakfast dulu (heavy tau bukan light-light one). Then lunch, Bonda chef sendiri yang akan masak... best ooo masakan tangan org lama-lama, sedap.  Petang sikit minum petang pulak..mmm marvelous...

Tapi.ada tapi ah! masa dlm kelas selagi assignmenet  x siap x leh balik....cam aku hari tu kelas buttercream lewat gak baru balik...so sapa nak join kelas Chef ni, jangan harap dpt balik awal (kalau hands on lah) demo mungkin x lewat cam tu...Ni bukan segment bodek tau! x dpt ape-ape pun, bg tahu yg benar aje...Yg nak join kelas tu, nanti kita jumpa di sana....

Tuesday, January 17, 2012

CHOC CHIP MUFFIN & VANILLA MUFFIN

Tampahan last minit dari Anjung, 100 biji Muffin.  Nak 2 flavor, Choc Chip Muffin  & Vanilla Muffin.   Pas balik keje, buat apa yg patut, kul 7 aku start kul 10 mlm siap.


Choc Chip Muffin & Vanilla Muffin
RM1.50 each - M size 

Sunday, January 15, 2012

NEW PRODUCT 2.

Ni lagi new product BCS untuk tahun ni. Cream Puff & Eclair filling special custard filling.

1)  Cream Puff

2)  Eclair

NEW PRODUCT!

Balqisyia's Choc Shop menambah lagi produk untuk tahun 2012.  Produk-produk yang mampu milik he!he!he!,  Sesuai untuk jamuan opis, kenduri aqiqah, birthday, sbg buah tangan dsb.  Dijamin sedap... Resepi daripada http://bzeecake.blogspot.com/ yg terkenal dgn kek-kek yg sedapppp.  Xspecially Cream Puff & Eclair yg custard fillingnya Best!!! Nak tengok harga, ada kat gambar sebelah kanan blog ni...

1) Strawberry Slice Cake
    Other flavor: Mango, Kiwi, Mango, Blueberry & Lemon

2)  Choc Slice Cake

3) Fruit Slice Cake

4)  Ala Opera Slice Cake


Thursday, January 12, 2012

HAPPY B'DAY SAMANTHA

Repeat order dpd Pn. Chang, Samantha nak kek mcm abang nya yg mgg lepas aku buat.  Pn. Chang bg tahu Samantha suka sgt dgn kek ni, exspecially bila letak dlm fridge pun kek masih lembut x keras ... aku wat kek ni sambil layan criter Hindustan  DILWALE.. sib baik x guling-guling....


Choc Moist Cake Kukus
Filling: Strawberry Cream Cheese
Frosting: Choc Ganache
Topping: Compound Choc Ganache (Beryl's)
Size: 7"
RM50

Monday, January 9, 2012

ROYAL FONDANT HANTARAN CAKE CLASSS

Masuk kelas lagi.  Kelas apa tu, ni ha Modul nya.  Iye kelas yang di anjurkan oleh CUPCAKES CONFETTI,  Boleh dikatakan kelas ni memang best & banyak ilmu dan tips-tips yang diajar.  Anita & Anissa memang gandingan Ibu & Anak yang begitu kreative.  Tengok hasil kerja mereka memang Terbaik...  So aku ni seorang yang baru nak merangkak-rangkak dalam bidang bakery & deco ni, peluang belajar dengan mereka sangat lah berharga.



 Bunga rose ni wat sendiri, without  mould...
 Hasil kerja member-member yang lain.
 Rani Changlung pun ada, teruja sungguh I....
 Tempat kursus yang selesa
 Anissa, Anita's daughter. She's only 19 yrs old. Tapi sungguh berbakat....Produk-produk dalam Cupcake Confetti almost  dihasilkan oleh Anissa.
Anita, lembut dan cantik orangnya...Tampak awet muda...Suaranya cam Anita Sarawak you..

Saturday, January 7, 2012

HAPPY B'DAY NAZMIN

Ditempah oleh Cik Mah untuk anak buahnya, cik Mah ni jiran mak, salah sorang regular customer. dan seperti biasa Kek Kukus Cheese aku jadi pilihannya.  Terima kasih.


PUDING TRIFFLE

Lama tak buat pudding triffle ni, Semalam aku buatkan utk makan-makan kat opis, buat lebih untuk anak-anak di rumah & yang istimewa nya aku wat untuk Puan Sri Dato'... jugak, Alhamdullillah beliau kata 'Sedap'....


Atas sekali: Kristal Jelly (Strawberry flavour)
Fruit Coctail, Cream Custard, 
Base: Strawberry Swiss roll 
Hiasan boleh guna yogurt / whipping cream

Monday, January 2, 2012

LAST YEAR CAKE

Kek terakhir untuk tahun 2011, tempahan daripada Intan, dari Shah Alam. Istimewanya kek ini adalah Kek Fondat pertama yang aku buat.  Berpandukan buku-buku yang ada, aku jadikan rujukan.  Alhamdullilah berjaya juga buatnya. Thanks Intan sebab bagi kepercayaann pada saya.






Sunday, January 29, 2012

BLACK & WHITE

3 tier wedding cake.



PINK & BROWN

Suke combo warna ni.



BIRU MUDA 2

2nd order utk tema biru muda.

BIRU MUDA 1

Ada 2 tema biru muda minggu ni, ni salah satu dr nya. 2 tier wedding cake.


HIJAU KIWI



BIRTHDAY CAKE

Order drp K. Mah, utk hubby nye.  Tq.

Moist Marble Buttercake
Size 6"
Buttercream

Monday, January 23, 2012

BATRISYIA & OREO CHEESE CAKE

Happy Birthday Batrisyia yang ke 10 tahun, anak aku yg ke 2. Sblm conpem dgn kek ni, mcm-mcm yg dia mintak, sampai tu nak kek b'day 2 tgkt.  Finally, dia nak aku buatkan Oreo Cheese Cake. Ok lah nak, Mama ikut kan je... Semoga jadi anak yg soleha & bertakwa, & rajin-rajin tolong mama tau"!




WEDDING CAKE

3 tier. Gold & creme theme


PROJEK ULANGKAJI

Semalam Ahad, aku dok rumah sorang-sorang then wat ulangkaji produk-produk yg aku gi belajar. Cik Abang gi keje, anak-anak kt rumah mak, jd ni lah masanya nak menerai balik. Aku try Cream Puff, Eclair, Eclair, Egg Tart & Blueberry Cheese Tart. Wat sekali order Fruit Slice Cake yg diorder oleh Ateh.

Alhamdullilah, dpt wat semua dgn jayanya.  Pas ni aku dgn confident leh lah bukak order.  Byk gak yg aku dpt semalam. wat sedekah kat rumah jiran-jiran.
Fruit Slice Cake, filling dlm nya aku letak slice peach & whipping cream
Blueberry Cheese Tart

Egg Tart
Cute Cream Puff with delicious filling! Aku wat comel-comel. 
Sekali ngap aje...feed back jiran, sedap!! 
Eclair yang comel-comel gak,  celup dgn Beryl's compund & fillingnya sama cam Cream Puff. 
Ni lagi sedap, anak-anak aku berebut.

Friday, January 20, 2012

NAK ATTEND CLASS???

5hb Februari ni, cuti Maulidur Rasul (Ahad), rasa-rasa cam free aje ari tu, ape nak buat ek...blogwalking kat blog Chef Baini, nampak yg menarik hati ku...
Nampak menarik.. sms Chef Baini, tanya ada kosong x, dia ckp ada kosong lagi... jadi nya.... masuk dlm diari perkara yang akan aku buat 5hb Februari ni...Sapa-sapa nak gi tengok demo ni, jom pergi ramai-ramai.

Bukan nak bodek ah! aku dah attend 2 kali (eh! bukan 2, tp 3 kelas) dgn Chef ni, beliau seorang yang amatttttt x lokek ilmu....terutama dlm bagi resepi-resepi. Dlm kelas ajar resepi ni, nak habis kelas nanti dia bagi free resepi lain...Pas tu dia memang fokus dgn student tu, bila kita wat dia akan tengok sorang-sorang, tegur & bimbing.

Dan best part is Chef memang jaga betul perut student-student nya. Confirm x lapar.  Kelas x mula lagi wajib kena breakfast dulu (heavy tau bukan light-light one). Then lunch, Bonda chef sendiri yang akan masak... best ooo masakan tangan org lama-lama, sedap.  Petang sikit minum petang pulak..mmm marvelous...

Tapi.ada tapi ah! masa dlm kelas selagi assignmenet  x siap x leh balik....cam aku hari tu kelas buttercream lewat gak baru balik...so sapa nak join kelas Chef ni, jangan harap dpt balik awal (kalau hands on lah) demo mungkin x lewat cam tu...Ni bukan segment bodek tau! x dpt ape-ape pun, bg tahu yg benar aje...Yg nak join kelas tu, nanti kita jumpa di sana....

Tuesday, January 17, 2012

CHOC CHIP MUFFIN & VANILLA MUFFIN

Tampahan last minit dari Anjung, 100 biji Muffin.  Nak 2 flavor, Choc Chip Muffin  & Vanilla Muffin.   Pas balik keje, buat apa yg patut, kul 7 aku start kul 10 mlm siap.


Choc Chip Muffin & Vanilla Muffin
RM1.50 each - M size 

Sunday, January 15, 2012

NEW PRODUCT 2.

Ni lagi new product BCS untuk tahun ni. Cream Puff & Eclair filling special custard filling.

1)  Cream Puff

2)  Eclair

NEW PRODUCT!

Balqisyia's Choc Shop menambah lagi produk untuk tahun 2012.  Produk-produk yang mampu milik he!he!he!,  Sesuai untuk jamuan opis, kenduri aqiqah, birthday, sbg buah tangan dsb.  Dijamin sedap... Resepi daripada http://bzeecake.blogspot.com/ yg terkenal dgn kek-kek yg sedapppp.  Xspecially Cream Puff & Eclair yg custard fillingnya Best!!! Nak tengok harga, ada kat gambar sebelah kanan blog ni...

1) Strawberry Slice Cake
    Other flavor: Mango, Kiwi, Mango, Blueberry & Lemon

2)  Choc Slice Cake

3) Fruit Slice Cake

4)  Ala Opera Slice Cake


Thursday, January 12, 2012

HAPPY B'DAY SAMANTHA

Repeat order dpd Pn. Chang, Samantha nak kek mcm abang nya yg mgg lepas aku buat.  Pn. Chang bg tahu Samantha suka sgt dgn kek ni, exspecially bila letak dlm fridge pun kek masih lembut x keras ... aku wat kek ni sambil layan criter Hindustan  DILWALE.. sib baik x guling-guling....


Choc Moist Cake Kukus
Filling: Strawberry Cream Cheese
Frosting: Choc Ganache
Topping: Compound Choc Ganache (Beryl's)
Size: 7"
RM50

Monday, January 9, 2012

ROYAL FONDANT HANTARAN CAKE CLASSS

Masuk kelas lagi.  Kelas apa tu, ni ha Modul nya.  Iye kelas yang di anjurkan oleh CUPCAKES CONFETTI,  Boleh dikatakan kelas ni memang best & banyak ilmu dan tips-tips yang diajar.  Anita & Anissa memang gandingan Ibu & Anak yang begitu kreative.  Tengok hasil kerja mereka memang Terbaik...  So aku ni seorang yang baru nak merangkak-rangkak dalam bidang bakery & deco ni, peluang belajar dengan mereka sangat lah berharga.



 Bunga rose ni wat sendiri, without  mould...
 Hasil kerja member-member yang lain.
 Rani Changlung pun ada, teruja sungguh I....
 Tempat kursus yang selesa
 Anissa, Anita's daughter. She's only 19 yrs old. Tapi sungguh berbakat....Produk-produk dalam Cupcake Confetti almost  dihasilkan oleh Anissa.
Anita, lembut dan cantik orangnya...Tampak awet muda...Suaranya cam Anita Sarawak you..

Saturday, January 7, 2012

HAPPY B'DAY NAZMIN

Ditempah oleh Cik Mah untuk anak buahnya, cik Mah ni jiran mak, salah sorang regular customer. dan seperti biasa Kek Kukus Cheese aku jadi pilihannya.  Terima kasih.


PUDING TRIFFLE

Lama tak buat pudding triffle ni, Semalam aku buatkan utk makan-makan kat opis, buat lebih untuk anak-anak di rumah & yang istimewa nya aku wat untuk Puan Sri Dato'... jugak, Alhamdullillah beliau kata 'Sedap'....


Atas sekali: Kristal Jelly (Strawberry flavour)
Fruit Coctail, Cream Custard, 
Base: Strawberry Swiss roll 
Hiasan boleh guna yogurt / whipping cream

Friday, January 6, 2012

CHOC MOIST CAKE

Thanks to Pn. Chang.


Monday, January 2, 2012

LAST YEAR CAKE

Kek terakhir untuk tahun 2011, tempahan daripada Intan, dari Shah Alam. Istimewanya kek ini adalah Kek Fondat pertama yang aku buat.  Berpandukan buku-buku yang ada, aku jadikan rujukan.  Alhamdullilah berjaya juga buatnya. Thanks Intan sebab bagi kepercayaann pada saya.