PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Wednesday, November 30, 2011

Nice Video

Credit pada blog Dr. Rahimah atas video yg cute ini.

GOLD & PUTIH


HIJAU PUCUK PISANG


KELABU & PUTIH

KEK HANTARAN


Thanks Kak Normah.

PURPLE


PINK & CREAM COLOR


PEACH & PINK


YELLOW & ORANGE


PINK / PUTIH


MAROON

BUDGET CUPCAKE

136 biji cupcake. Customer tak nak ada cream.  Aku sapu dgn choc ganache & tabur dgn choc rice.

Wednesday, November 23, 2011

REDVELVET

Ni lak cik si baldu merah, feedback from opis mate kata 'kek ni sedap'.  They all enjoy with d cake. Ok lah kan...risau gak kalau x kena dgn tekak diaorang......



Redvelvet, size 8"
Topping Dairy Whipping Cream
Filling soft cream cheese



STEAM CHOC MOIST CAKE WITH STRAWBERRY CREAM CHEESE

Kami wat gathering kat REDWORK Bangi mlm tadi, ambik pakej Korean Sizzling Buffet, RM33 (adult), puas hati makan kat sini sebab banyak pilihan utk steamboat & grill.  Opis mate minta buatkan 2 kek, 1st choice they all nak kek kukus choc ni & 2nd choice aku watkan RedVelvet, nk bagi dia org rasa & minta feedback dari diaorang.


Monday, November 21, 2011

KEK HANTARAN - STEAM BUTTERCREAM

Lamanya x buat teknik steam buttercream ni, so bila Zarina order kek hantaran utk adik iparnya, aku  terus teringat nak wat SBC.  Nasib baik jadi, risau gak berkarat ilmu ni kalau x guna kan.... BTW tq Zarina.


 Kek yang dah dicurahkan buttercreamnye setelah proses menyetim dilakukan.  Kejap aje BC akan cepat keras kat luar, tapi di dalam nya masih lembut, rasanya sungguh halus & mulus.  Tuk BC ni aku bubuh sikit perasa Nenas, baunya harum....

PINKY


MERAH CILI


PINK


MAROON


Thursday, November 17, 2011

CUPPIES BUDGET

Kak Rozita minta buatkan d simple cuppies tuk anaknya wat jamuan kat sekolah.

Choc Moist, Choc Ganache
30 biji
M size

LOLICHOC

Lama sungguh x buat lolichoc ni, request from Balqis, Batrisyia & Bazli tuk bawa ke sekolah jamuan akhir tahun.

Wednesday, November 16, 2011

BIRTHDAY CAKE

Repeat order from Pn. Chong, Tqvm.

Choc Moist Cake, filling: choc ganache & strawberry.
Wording frm White Chocolate
Size 8" 2 kg++

Wednesday, November 30, 2011

Nice Video

Credit pada blog Dr. Rahimah atas video yg cute ini.

GOLD & PUTIH


HIJAU PUCUK PISANG


KELABU & PUTIH

KEK HANTARAN


Thanks Kak Normah.

PURPLE


PINK & CREAM COLOR


PEACH & PINK


YELLOW & ORANGE


PINK / PUTIH


MAROON

BUDGET CUPCAKE

136 biji cupcake. Customer tak nak ada cream.  Aku sapu dgn choc ganache & tabur dgn choc rice.

Wednesday, November 23, 2011

REDVELVET

Ni lak cik si baldu merah, feedback from opis mate kata 'kek ni sedap'.  They all enjoy with d cake. Ok lah kan...risau gak kalau x kena dgn tekak diaorang......



Redvelvet, size 8"
Topping Dairy Whipping Cream
Filling soft cream cheese



STEAM CHOC MOIST CAKE WITH STRAWBERRY CREAM CHEESE

Kami wat gathering kat REDWORK Bangi mlm tadi, ambik pakej Korean Sizzling Buffet, RM33 (adult), puas hati makan kat sini sebab banyak pilihan utk steamboat & grill.  Opis mate minta buatkan 2 kek, 1st choice they all nak kek kukus choc ni & 2nd choice aku watkan RedVelvet, nk bagi dia org rasa & minta feedback dari diaorang.


Monday, November 21, 2011

KEK HANTARAN - STEAM BUTTERCREAM

Lamanya x buat teknik steam buttercream ni, so bila Zarina order kek hantaran utk adik iparnya, aku  terus teringat nak wat SBC.  Nasib baik jadi, risau gak berkarat ilmu ni kalau x guna kan.... BTW tq Zarina.


 Kek yang dah dicurahkan buttercreamnye setelah proses menyetim dilakukan.  Kejap aje BC akan cepat keras kat luar, tapi di dalam nya masih lembut, rasanya sungguh halus & mulus.  Tuk BC ni aku bubuh sikit perasa Nenas, baunya harum....

PINKY


MERAH CILI


PINK


MAROON


Thursday, November 17, 2011

CUPPIES BUDGET

Kak Rozita minta buatkan d simple cuppies tuk anaknya wat jamuan kat sekolah.

Choc Moist, Choc Ganache
30 biji
M size

LOLICHOC

Lama sungguh x buat lolichoc ni, request from Balqis, Batrisyia & Bazli tuk bawa ke sekolah jamuan akhir tahun.

Wednesday, November 16, 2011

BIRTHDAY CAKE

Repeat order from Pn. Chong, Tqvm.

Choc Moist Cake, filling: choc ganache & strawberry.
Wording frm White Chocolate
Size 8" 2 kg++

Sunday, November 13, 2011

3 STACKED WEDDING CAKE - PINK PURPLE

Request dari customer yang minta buatkan kek kahwin 3 stacked and bunga susun tepi ke bawah.  Terima kasih pada Anjung sebab bagi kepercayaan pada BCS.  Harap pelanggan berpuas hati.




 

PINK & BLACK



PINK & YELLOW

Design atas permintaan customer.



WEDDING CUPCAKE



MERAH CILI & PUTIH