Blog Archive

PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Thursday, December 30, 2010

TAHNIAH MALAYSIA & KEK CHOC KUKUS BERKEJU

Tahniah! Tahniah! Tahniah! pada pasukan bola sepak Malaysia. Juara Piala Suzuki AFF.  Memang best tul malam tadi.  Aku nonton dengan hubby & my family termasuk mak aku, dia pun exciated....Cam nak pecah rumah semalam.  Dalam tengok-tengok tu sempat gak wat resepi baru Kek Choc Kukus Berkeju. Hubby tanya pasal ape wat kek? Aku cakap pasal Malaysia dah menang.... (memang rancang nak cuba resepi baru pun)....Ni front page aku c&p dari Utusan & gambar Kek yang berjaya aku buat....Lupa lak esok PM bagi cuti kan...Hurrray....ni yang aku tunggu-tunggu...


 Kek Choc Kukus Berkeju yang baru siap
berat dalam 1.5kg size 9"
 Pasal nak makan sendiri aju curahkan aje Choc Ganache

Teksturnya lembut, a bit spongy, x terlalu manis & sangat sedap dimakan pas keluar dr peti ais. So yummy.....

Wednesday, December 29, 2010

KELAS STEAM BUTTERCREAM CAKE

Ha! Ini yang ditunggu-tunggu, pengumuman kelas deco yang aku pergi Sabtu lepas. Iaitu Kelas 3 Tier  Stemed Buttercream dan Sifunya ialah dari http://loveliana-online.blogspot.com/ yang terkenal tu. So, sekarang ni aku dah ada ilmu baru dan kaedah baru cammana nak deco kek menggunakan kaedah Stemed ButterCream....Ni hasil yang telah aku buat...

 Dengan kaedah ni, kek menjadi licin & halus mulus.  Bila makan krimnya terasa gebusss gitu..


 Deco bunga ros, jenuh betul mula-mula tu, maklumlah masih keras tangan lagi, selepas lebih kurang 10 kali cubaan baru menjadi ros ku...

  Bunga piones (tul ejaan & sebutannya, nanti cek dlm buku)

Sesuai benar untuk dijadikan kek hantaran..

 Di ajar juga camne nak wat bunga orkid dan daunnya...
Wow! teruja sungguh dapat menyiapkan ketiga-tiga kek ni, cik abang cam x ye... katanya "Boleh buat ke, cam confident aje... (he..he...see d leg Ops . handlah)

PRALINE IS BACK!

Setelah kebelakangan ni kerap dengan order Choc Moist Cake, ni Paraline kembali lagi bersama dengan tempahan Cornflakes Cluster....



350 biji Cornflakes Cluster & 3 kotak 25 cavity

Monday, December 27, 2010

Tempahan Kek Dari K. Mar

Hari Jumaat yang lalu aku ada terima tempahan dari K. Mar (member opis) untuk  diberikan kepada anak buahnya kerana berjaya dalam PMR, Choc Moist Kek, so ini keknya. 

Kiri kanan, atas bawah penuh dengan chocolate 

Santai Jap!

Semalam, 26 Disember 2010 dlm kul 1.30 petang selepas aku menyiapkan order, kami sekeluarga bertolak tuk gi bersuka-suki kat Sungai Congkak, Ulu Langat.  Memang ni tempat favourite kami sekeluarga.  Dekat pun dekat kalau dari Petaling Jaya. Anak Along, Amirul ikut sekali. Seronok dok kat sini, tenang dan mendamaikan.  Budak-budak pun enjoy dan puas sungguh mandi air sungai.....



Amirul, Batrisyia, Balqis & Bazli Fakhrullah

Ikukan hati aku nak berendam gak cam budak-budak tu, tapi mengenangkan kena tengok-tengokkan Badrina & Badri Fitri sebab takut jatuh dlm air, so ku coverkan juga keinginan ku nak berendam dalam sungai ni......

Sunday, December 26, 2010

KEK HANTARAN PERTUNANGAN & HARIJADI

Kek hantaran ni di minta oleh Nurul Ain, member tempat kerja. Hari ni baru leh inteprem sebab majlis nya dah lepas, semalam 25  Disember 2010.  Kek tu akan berada di Terengganu.  Masa yang sama, Ain minta buatkan kek harijadi Mak nya, Mdm. Hanita.  So Selamat Bertunang untuk Ain & Ryme dan Selamat Hari Jadi Pn. Hanita.









Friday, December 24, 2010

HARI YANG SYIOKKKK

Hari ni ada 3 perkara yang membuatkan darjah ke'happy'an saya begitu tinggi.

Yang pertam, setelah Total pageview saya mencecah seribu lebih, follower pertama yang saya x sangka-sangka adalah seorang celebrity yang terkenal iaitu Chef Zaidah.  Terima kasih Chef sebab sudi jadi follower saya.  Saya sungguh terharu...(Sorry kalau nampak saya cam terover aje...x bermaksud nak menunjuk....) Maybe sebab terlebih syiokk kot....By d way ni link ke blog Chef Zaidah http://chefzaidah.blogspot.com/

Yang kedua esok saya akan attend satu kelas bagi menambah ilmu pengetahuan dalam bidang deco mendeco ni.  Belajar dengan siapa dan belajar apa?  Kalau sempat esok juga saya akan bagi tahu.  Tak sabar ni....

Dan ketiga yang membuatkan syiokkkk saya bertambah-tambah , saya dapat tempahan wat Choc. Moist Cake dari teman sepejabat yang saya belum bersua muka (sebab staff baru) dan memberi kepercayaan sepenuhnya kepada saya untuk membuatnya.  Terima kasih K. Mar. Esok / lusa kek K. Mar saya inteprem kan dalam blog ni.

Syukur  Alhamdulillah! Thank you Allah. 

KEK CHOC. MOIST SEMPENA X'MAS

Di sediakan malam semalam, ni hasil nya.



Wednesday, December 22, 2010

TEMPAHAN LAGI UTK X'MAS

Gambar-gambar ni hasil kerja malam Isnin, terlupa nak upload. Kul 2.20 pagi baru settle. Balik kerja dari Putrajaya & sampai rumah mak di PJ dalam kul 6.00 lebih.  Pas maghrib baru start....Ngantuknya.. Tapi ni hasilnya.


Tempahan 2 biji Choc. Moist Cake. Yang ni beratnya 750gm++. Harga RM30 sebiji. 

X'mas Lolichoc Oren flavor, tempahan tuk 50 batang.  Buat ni yang ambik masa, sebab mould ada 1 aje & cuma ada 6 cavity aje. Tu yang lewat habis.

Packing dlm paper bag ni. 

Permintaan tuk 25 cavity dengan huruf.

X'MAS PROJECT LAGI....

Hasil kerja untuk semalam.  Masih menyiapkan tempahan last-last minute customer yang celebrate X'mas. Praline 12 cavity, Cornflakes cluster 200 biji, X'mas Lolichoc dengan rasa Oren 20 biji & tempahan dari member opis K.Nor & K. Balqis Choc. Moist....





Monday, December 20, 2010

X'MAS CHOC OREO

Ha! Ni dia hasil Oreo Choc dengan tema X'mas.  Pesanan untuk 50 biji, dengan 4 design.  Hope customer ku ini akan berpuas hati.




25 CAVITY PRALINE (HAPPY BIRTHDAY)

Ada request dari customer untuk diletakkan huruf. Pun projek semalam, pralinenya dah memang ready cuma wat mould wording aje....


Thursday, December 30, 2010

TAHNIAH MALAYSIA & KEK CHOC KUKUS BERKEJU

Tahniah! Tahniah! Tahniah! pada pasukan bola sepak Malaysia. Juara Piala Suzuki AFF.  Memang best tul malam tadi.  Aku nonton dengan hubby & my family termasuk mak aku, dia pun exciated....Cam nak pecah rumah semalam.  Dalam tengok-tengok tu sempat gak wat resepi baru Kek Choc Kukus Berkeju. Hubby tanya pasal ape wat kek? Aku cakap pasal Malaysia dah menang.... (memang rancang nak cuba resepi baru pun)....Ni front page aku c&p dari Utusan & gambar Kek yang berjaya aku buat....Lupa lak esok PM bagi cuti kan...Hurrray....ni yang aku tunggu-tunggu...


 Kek Choc Kukus Berkeju yang baru siap
berat dalam 1.5kg size 9"
 Pasal nak makan sendiri aju curahkan aje Choc Ganache

Teksturnya lembut, a bit spongy, x terlalu manis & sangat sedap dimakan pas keluar dr peti ais. So yummy.....

Wednesday, December 29, 2010

KELAS STEAM BUTTERCREAM CAKE

Ha! Ini yang ditunggu-tunggu, pengumuman kelas deco yang aku pergi Sabtu lepas. Iaitu Kelas 3 Tier  Stemed Buttercream dan Sifunya ialah dari http://loveliana-online.blogspot.com/ yang terkenal tu. So, sekarang ni aku dah ada ilmu baru dan kaedah baru cammana nak deco kek menggunakan kaedah Stemed ButterCream....Ni hasil yang telah aku buat...

 Dengan kaedah ni, kek menjadi licin & halus mulus.  Bila makan krimnya terasa gebusss gitu..


 Deco bunga ros, jenuh betul mula-mula tu, maklumlah masih keras tangan lagi, selepas lebih kurang 10 kali cubaan baru menjadi ros ku...

  Bunga piones (tul ejaan & sebutannya, nanti cek dlm buku)

Sesuai benar untuk dijadikan kek hantaran..

 Di ajar juga camne nak wat bunga orkid dan daunnya...
Wow! teruja sungguh dapat menyiapkan ketiga-tiga kek ni, cik abang cam x ye... katanya "Boleh buat ke, cam confident aje... (he..he...see d leg Ops . handlah)

PRALINE IS BACK!

Setelah kebelakangan ni kerap dengan order Choc Moist Cake, ni Paraline kembali lagi bersama dengan tempahan Cornflakes Cluster....



350 biji Cornflakes Cluster & 3 kotak 25 cavity

Monday, December 27, 2010

Tempahan Kek Dari K. Mar

Hari Jumaat yang lalu aku ada terima tempahan dari K. Mar (member opis) untuk  diberikan kepada anak buahnya kerana berjaya dalam PMR, Choc Moist Kek, so ini keknya. 

Kiri kanan, atas bawah penuh dengan chocolate 

Santai Jap!

Semalam, 26 Disember 2010 dlm kul 1.30 petang selepas aku menyiapkan order, kami sekeluarga bertolak tuk gi bersuka-suki kat Sungai Congkak, Ulu Langat.  Memang ni tempat favourite kami sekeluarga.  Dekat pun dekat kalau dari Petaling Jaya. Anak Along, Amirul ikut sekali. Seronok dok kat sini, tenang dan mendamaikan.  Budak-budak pun enjoy dan puas sungguh mandi air sungai.....



Amirul, Batrisyia, Balqis & Bazli Fakhrullah

Ikukan hati aku nak berendam gak cam budak-budak tu, tapi mengenangkan kena tengok-tengokkan Badrina & Badri Fitri sebab takut jatuh dlm air, so ku coverkan juga keinginan ku nak berendam dalam sungai ni......

Sunday, December 26, 2010

KEK HANTARAN PERTUNANGAN & HARIJADI

Kek hantaran ni di minta oleh Nurul Ain, member tempat kerja. Hari ni baru leh inteprem sebab majlis nya dah lepas, semalam 25  Disember 2010.  Kek tu akan berada di Terengganu.  Masa yang sama, Ain minta buatkan kek harijadi Mak nya, Mdm. Hanita.  So Selamat Bertunang untuk Ain & Ryme dan Selamat Hari Jadi Pn. Hanita.









Friday, December 24, 2010

HARI YANG SYIOKKKK

Hari ni ada 3 perkara yang membuatkan darjah ke'happy'an saya begitu tinggi.

Yang pertam, setelah Total pageview saya mencecah seribu lebih, follower pertama yang saya x sangka-sangka adalah seorang celebrity yang terkenal iaitu Chef Zaidah.  Terima kasih Chef sebab sudi jadi follower saya.  Saya sungguh terharu...(Sorry kalau nampak saya cam terover aje...x bermaksud nak menunjuk....) Maybe sebab terlebih syiokk kot....By d way ni link ke blog Chef Zaidah http://chefzaidah.blogspot.com/

Yang kedua esok saya akan attend satu kelas bagi menambah ilmu pengetahuan dalam bidang deco mendeco ni.  Belajar dengan siapa dan belajar apa?  Kalau sempat esok juga saya akan bagi tahu.  Tak sabar ni....

Dan ketiga yang membuatkan syiokkkk saya bertambah-tambah , saya dapat tempahan wat Choc. Moist Cake dari teman sepejabat yang saya belum bersua muka (sebab staff baru) dan memberi kepercayaan sepenuhnya kepada saya untuk membuatnya.  Terima kasih K. Mar. Esok / lusa kek K. Mar saya inteprem kan dalam blog ni.

Syukur  Alhamdulillah! Thank you Allah. 

KEK CHOC. MOIST SEMPENA X'MAS

Di sediakan malam semalam, ni hasil nya.



Wednesday, December 22, 2010

TEMPAHAN LAGI UTK X'MAS

Gambar-gambar ni hasil kerja malam Isnin, terlupa nak upload. Kul 2.20 pagi baru settle. Balik kerja dari Putrajaya & sampai rumah mak di PJ dalam kul 6.00 lebih.  Pas maghrib baru start....Ngantuknya.. Tapi ni hasilnya.


Tempahan 2 biji Choc. Moist Cake. Yang ni beratnya 750gm++. Harga RM30 sebiji. 

X'mas Lolichoc Oren flavor, tempahan tuk 50 batang.  Buat ni yang ambik masa, sebab mould ada 1 aje & cuma ada 6 cavity aje. Tu yang lewat habis.

Packing dlm paper bag ni. 

Permintaan tuk 25 cavity dengan huruf.

X'MAS PROJECT LAGI....

Hasil kerja untuk semalam.  Masih menyiapkan tempahan last-last minute customer yang celebrate X'mas. Praline 12 cavity, Cornflakes cluster 200 biji, X'mas Lolichoc dengan rasa Oren 20 biji & tempahan dari member opis K.Nor & K. Balqis Choc. Moist....





Monday, December 20, 2010

X'MAS CHOC OREO

Ha! Ni dia hasil Oreo Choc dengan tema X'mas.  Pesanan untuk 50 biji, dengan 4 design.  Hope customer ku ini akan berpuas hati.




25 CAVITY PRALINE (HAPPY BIRTHDAY)

Ada request dari customer untuk diletakkan huruf. Pun projek semalam, pralinenya dah memang ready cuma wat mould wording aje....