PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

Loading...

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Monday, October 17, 2011

MACAROON

Selalu tengok bakers promote Macaroon. Memandangkan assignment dgn Anjung x banyak minggu ni, jd aku ada kelapangan nak tambah ilmu baru.  Cari punya cari so terjumpa lah blog Piqa Bakery oleh Kak Normie aka Juraiza Aziz ada wat Kelas Macaroon pd 16 Oktober 2011 (Ahad) yakni semalam bayaran RM150. 

Apa yang kami belajar:
1) French Method (Shell) - Hand on
2) Italian Method (Shell) - Demo
3) Filling - Salted Caremel, Choc. Ganache & Italian Buttercream (Raspberry). 

Masa dalam kelas banyak tips-tips yang diberikan dan kami juga diberi peluang mempelbagai perisa bagi Shell Macaroon selain daripada basic resepi yang diberi. Kalau tengok resepinya, bahan nya cukup mudah dan senang dpt tapi nak membuatnya SERIOUSLY memang mencabar dan cerewet. Banyak aspek kena ambik kira termasuk faktor cuaca.  Bila dah buat mesti nak rasakan, nilah 1st time aku tengok Cik Mac ni depan mata dan 1st time juga merasanya. Cuma nasihat aku sapa yang suka manisan ni memang pilihan yang baik, mana yang tengah control gula, tengok aje lah ye!!!

Japan Charcoal Macarons

 Mint Macaron

Yang dihasilkan dlm kelas, pelbagai perasa shell dan
filling, termasuk lolipop Macaroon

No comments:

Post a Comment

Monday, October 17, 2011

MACAROON

Selalu tengok bakers promote Macaroon. Memandangkan assignment dgn Anjung x banyak minggu ni, jd aku ada kelapangan nak tambah ilmu baru.  Cari punya cari so terjumpa lah blog Piqa Bakery oleh Kak Normie aka Juraiza Aziz ada wat Kelas Macaroon pd 16 Oktober 2011 (Ahad) yakni semalam bayaran RM150. 

Apa yang kami belajar:
1) French Method (Shell) - Hand on
2) Italian Method (Shell) - Demo
3) Filling - Salted Caremel, Choc. Ganache & Italian Buttercream (Raspberry). 

Masa dalam kelas banyak tips-tips yang diberikan dan kami juga diberi peluang mempelbagai perisa bagi Shell Macaroon selain daripada basic resepi yang diberi. Kalau tengok resepinya, bahan nya cukup mudah dan senang dpt tapi nak membuatnya SERIOUSLY memang mencabar dan cerewet. Banyak aspek kena ambik kira termasuk faktor cuaca.  Bila dah buat mesti nak rasakan, nilah 1st time aku tengok Cik Mac ni depan mata dan 1st time juga merasanya. Cuma nasihat aku sapa yang suka manisan ni memang pilihan yang baik, mana yang tengah control gula, tengok aje lah ye!!!

Japan Charcoal Macarons

 Mint Macaron

Yang dihasilkan dlm kelas, pelbagai perasa shell dan
filling, termasuk lolipop Macaroon

No comments:

Post a Comment