PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

Loading...

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Friday, January 20, 2012

NAK ATTEND CLASS???

5hb Februari ni, cuti Maulidur Rasul (Ahad), rasa-rasa cam free aje ari tu, ape nak buat ek...blogwalking kat blog Chef Baini, nampak yg menarik hati ku...
Nampak menarik.. sms Chef Baini, tanya ada kosong x, dia ckp ada kosong lagi... jadi nya.... masuk dlm diari perkara yang akan aku buat 5hb Februari ni...Sapa-sapa nak gi tengok demo ni, jom pergi ramai-ramai.

Bukan nak bodek ah! aku dah attend 2 kali (eh! bukan 2, tp 3 kelas) dgn Chef ni, beliau seorang yang amatttttt x lokek ilmu....terutama dlm bagi resepi-resepi. Dlm kelas ajar resepi ni, nak habis kelas nanti dia bagi free resepi lain...Pas tu dia memang fokus dgn student tu, bila kita wat dia akan tengok sorang-sorang, tegur & bimbing.

Dan best part is Chef memang jaga betul perut student-student nya. Confirm x lapar.  Kelas x mula lagi wajib kena breakfast dulu (heavy tau bukan light-light one). Then lunch, Bonda chef sendiri yang akan masak... best ooo masakan tangan org lama-lama, sedap.  Petang sikit minum petang pulak..mmm marvelous...

Tapi.ada tapi ah! masa dlm kelas selagi assignmenet  x siap x leh balik....cam aku hari tu kelas buttercream lewat gak baru balik...so sapa nak join kelas Chef ni, jangan harap dpt balik awal (kalau hands on lah) demo mungkin x lewat cam tu...Ni bukan segment bodek tau! x dpt ape-ape pun, bg tahu yg benar aje...Yg nak join kelas tu, nanti kita jumpa di sana....

No comments:

Post a Comment

Friday, January 20, 2012

NAK ATTEND CLASS???

5hb Februari ni, cuti Maulidur Rasul (Ahad), rasa-rasa cam free aje ari tu, ape nak buat ek...blogwalking kat blog Chef Baini, nampak yg menarik hati ku...
Nampak menarik.. sms Chef Baini, tanya ada kosong x, dia ckp ada kosong lagi... jadi nya.... masuk dlm diari perkara yang akan aku buat 5hb Februari ni...Sapa-sapa nak gi tengok demo ni, jom pergi ramai-ramai.

Bukan nak bodek ah! aku dah attend 2 kali (eh! bukan 2, tp 3 kelas) dgn Chef ni, beliau seorang yang amatttttt x lokek ilmu....terutama dlm bagi resepi-resepi. Dlm kelas ajar resepi ni, nak habis kelas nanti dia bagi free resepi lain...Pas tu dia memang fokus dgn student tu, bila kita wat dia akan tengok sorang-sorang, tegur & bimbing.

Dan best part is Chef memang jaga betul perut student-student nya. Confirm x lapar.  Kelas x mula lagi wajib kena breakfast dulu (heavy tau bukan light-light one). Then lunch, Bonda chef sendiri yang akan masak... best ooo masakan tangan org lama-lama, sedap.  Petang sikit minum petang pulak..mmm marvelous...

Tapi.ada tapi ah! masa dlm kelas selagi assignmenet  x siap x leh balik....cam aku hari tu kelas buttercream lewat gak baru balik...so sapa nak join kelas Chef ni, jangan harap dpt balik awal (kalau hands on lah) demo mungkin x lewat cam tu...Ni bukan segment bodek tau! x dpt ape-ape pun, bg tahu yg benar aje...Yg nak join kelas tu, nanti kita jumpa di sana....

No comments:

Post a Comment