Lupa nk update pasal kelas yg aku attend 5hb Feb. yg lepas. Kelas Chef Baini. 4 continental cake yang didemokan (actually semi hands on). Mmmm.. Chef Baini yg biasa gi kelas dia dah tau pe'el dia. Kata demo, tp semi hands on rupanya. Kek yang di ajar Italian Rainbow Cake (baru tahu camni rasanya & yang best, chef baini bg kaedah membuat Italian Buttercream tanpa menggunakan temometer bg nk tahu gula dah capai suhu 120 C ke belum...ha! ilmu baru ni..., 2nd cake is Rusian Black & White (fuhhh memang terbaik kek ni, sedap... guna Mascarpone cheese...dapnyeee..), 3rd kek Swiss Caramel Cheese Cake ( ni pun best, guna brownies as a base & di curah cheese, perggghhh...sedap & yg ke 4 Cake Choc Caremal (guna Hazelnut Sponge Cake & Salted Caramel Cream...best, lembut & mengiurkan...)
Rusian Black & White Cake
Italian Rainbow Cake
Swiss Caramel Cheese Cake
Choc Caramel Cake
Sesi rasa merasa (ni yg best).
Kt sini jumpa lagi Dila (tudung hijau) pembuat basket pastry yang terbaik..
Lagi sorang member lamaaaa...berjumpa semula Fidawati Osman (empunya Amida Homemade Bakery) yg baru balik dari Dubai. Fida ni member masa aku belajar kat SMV Setapak, Kuala Lumpur tahun 1993 - 1994. Berjumpa kita kat sini ye, u masih x berubah cam dulu gak.. i aje yg terlebih berubah...
No comments:
Post a Comment