Blog Archive

PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

Loading...

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Sunday, October 28, 2012

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - BERSANDING

Ok ni gambar-gambar semasa majlis berlangsung.  Uda aka Hidayah Said, adik aku yg no.6 ni bernikah pd hari Sabtu 13 Okt lepas Zohor.  Ha! masa part ni aku nangis tergolek atas katil kt Putrajaya.  Sebabnya...memang takdir Allah, aku x dpt hadir masa majlis penting ni...sebabnya....nak jadi cerita, sepupu aku dari Ayer Keroh Melaka telah tersesat jalan sampai lah aku guide dia dari Jln. Klang Lama langsung sampai ke Putrajaya.  Pas tu sampai aje kt Presint 4 Putrajaya, terus kereta dia x leh hidup...nasib baik..Cik abang gi sana tengok apa yg patut then ambik mak-mak sedara aku yg ikut dia sekali bawa ke rumah aku...Jadi sebab org dh dlm kesusahan takkan kita nak tinggalkan... sementera menunggu kereta sepupu aku tu di baiki aku dok rumah tolong masak ape yg patut sambil menunggu berita dari rumah mak...Bila Ateh call aje aku terus melalak....Sedih owh! ni lah saat-saat akhir Ude berada dlm keluarga kami, lepas ni dia dh ada suami, tanggungjawab dah terbahagi dua, keluarga ini buka lagi satu priority mcm sblm kahwin lagi.. Tapi aku nangi dlm bilik ah... isteri sepupu aku ada kat luar... kang dia cakap ape lah aku bengkak-bengkak mata ni...so bila keluar bilik cover mcm x de ape-ape...Tapi malam tu ada acara Malam Berinai, alhamdulillah kereta rosak dh ok, so dpt lah aku gi umah mak...Mcm mana pun aku Redha aje...Allah nk duga kita...semua nya ada hikmah kan... Menceceh panjang lah pulak, jom layan gambar-gambar dari Malam Berinai, Hari Bersanding, Makan-makan kat Port Klang (Sea Lion) & Hari Bertandang kat Palong 1, Kuala Pilah.
 
Masa malam berinai
Pelamin yg cantik & comel
 

Restu dari Mak
Hari Persandinga
Majlis potong kek
 
Katering sudah semestinya dari Anjung Eksklusif Catering. 
Feedback dari tetamu, makanan Sedap..
Aku suke gambar ni. Ni kami semua adik-beradik pompuan kami.. yg tudung purple tengah-tengah tu, nyelit Busu Nor.
 
Malam lepas semua kepenatan, tapi ni bab paling seronok, tolong mak kira duit salam.. he!he!he!. Abang long (kiri) Abang Ngah (kanan) tolong kira sama... Satu untuk ko, dua untuk aku... kui!kui!kui!
 
Esok mlm (Isnin) Abg Long belanja kami satu keluarga makan besar kat Restoran Ramai Seafood, Sea Lion Port Klang...sempena aniversary nye dgn Along yg ke 17 tahun...
 
Ni lah loving couple tu...
 
Barisan semua menantu-menantu Mak Anum.
Menantu perempuan yg d one and only x dpt join atas sbb yg x dpt di elakkan..
 

No comments:

Post a Comment

Sunday, October 28, 2012

MAJLIS PERKAHWINAN UDE - BERSANDING

Ok ni gambar-gambar semasa majlis berlangsung.  Uda aka Hidayah Said, adik aku yg no.6 ni bernikah pd hari Sabtu 13 Okt lepas Zohor.  Ha! masa part ni aku nangis tergolek atas katil kt Putrajaya.  Sebabnya...memang takdir Allah, aku x dpt hadir masa majlis penting ni...sebabnya....nak jadi cerita, sepupu aku dari Ayer Keroh Melaka telah tersesat jalan sampai lah aku guide dia dari Jln. Klang Lama langsung sampai ke Putrajaya.  Pas tu sampai aje kt Presint 4 Putrajaya, terus kereta dia x leh hidup...nasib baik..Cik abang gi sana tengok apa yg patut then ambik mak-mak sedara aku yg ikut dia sekali bawa ke rumah aku...Jadi sebab org dh dlm kesusahan takkan kita nak tinggalkan... sementera menunggu kereta sepupu aku tu di baiki aku dok rumah tolong masak ape yg patut sambil menunggu berita dari rumah mak...Bila Ateh call aje aku terus melalak....Sedih owh! ni lah saat-saat akhir Ude berada dlm keluarga kami, lepas ni dia dh ada suami, tanggungjawab dah terbahagi dua, keluarga ini buka lagi satu priority mcm sblm kahwin lagi.. Tapi aku nangi dlm bilik ah... isteri sepupu aku ada kat luar... kang dia cakap ape lah aku bengkak-bengkak mata ni...so bila keluar bilik cover mcm x de ape-ape...Tapi malam tu ada acara Malam Berinai, alhamdulillah kereta rosak dh ok, so dpt lah aku gi umah mak...Mcm mana pun aku Redha aje...Allah nk duga kita...semua nya ada hikmah kan... Menceceh panjang lah pulak, jom layan gambar-gambar dari Malam Berinai, Hari Bersanding, Makan-makan kat Port Klang (Sea Lion) & Hari Bertandang kat Palong 1, Kuala Pilah.
 
Masa malam berinai
Pelamin yg cantik & comel
 

Restu dari Mak
Hari Persandinga
Majlis potong kek
 
Katering sudah semestinya dari Anjung Eksklusif Catering. 
Feedback dari tetamu, makanan Sedap..
Aku suke gambar ni. Ni kami semua adik-beradik pompuan kami.. yg tudung purple tengah-tengah tu, nyelit Busu Nor.
 
Malam lepas semua kepenatan, tapi ni bab paling seronok, tolong mak kira duit salam.. he!he!he!. Abang long (kiri) Abang Ngah (kanan) tolong kira sama... Satu untuk ko, dua untuk aku... kui!kui!kui!
 
Esok mlm (Isnin) Abg Long belanja kami satu keluarga makan besar kat Restoran Ramai Seafood, Sea Lion Port Klang...sempena aniversary nye dgn Along yg ke 17 tahun...
 
Ni lah loving couple tu...
 
Barisan semua menantu-menantu Mak Anum.
Menantu perempuan yg d one and only x dpt join atas sbb yg x dpt di elakkan..
 

No comments:

Post a Comment