Salam, yang ni projek tadi, baru aje siap. 3 kotak 25 cavity dan 1 kotak 12 cavity. Ditempah oleh seorang customer, katanya nak bagi pada anak-anaknya. Dan special request darinya ialah, dalam 25 cavity tu, 10 biji mesti buatkan Praline Raspberry Ganache (yang bentuk rose). Raspberry Ganache (inti raspberry) ni memang menjadi kesukaan hampir kebanyakan customer aku. Raspberry paste ni aku guna paste MC3 yang di beli dari Dr. Rahimah (my sifu) dari http://www.homechoc.com/ . Rasanya memang best, ada masam & manis. Masam dari paste tu & manis dari white chocolate....sedap tau!
Sorry gambar x sharp sangat. Tapi nilah hasil kerja tangan aku & hubby untuk malam ni.
Dari kiri Nutty (campuran peanut paste & almond nib), Raspberry, Hazelnut Ganache (inti hazelnut bukan kacang) dan Almond (kacang).
Untuk yang 12 cavity lak perasa Nutty, Raspberry, Oren (dark) & Vanila Ganache (Inti). Normally untuk inti vanillah ni, shellnya aku guna white choc., tapi saja-saja gukar guna milk choc pulak. Sedap juga.
Cam biasa ni packagingnya, kotak shining-shining yang aku leh jumpa kat Yummie Bangi aje. Tempat lain cam BWY Puchong, Bagus Shah Alam, even kat The Box Shop, Putra Perdana pun x de kotak secantik ni...
No comments:
Post a Comment