Blog Archive

PAVLOVA

PAVLOVA
Size 8" with SPECIAL VANILLA CREAM & Mix fruits

DOLL CAKE

DOLL CAKE

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)

WEDDING CAKE PACKAGE 1 (STACKED)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 10 pcs M size cupcake with cupcake wrapper, styrofoam stand with ribbon & knife with ribbon.

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

KEK HANTARAN (BUTTERCREAM)

ALMOND LONDON

ALMOND LONDON

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE

SWISS CARAMEL CHEESE CAKE
RM80, SIZE 8"/9"(Base: Choc Brownies, Top: Cream Cheese & Swiss Caramel

PRALINE (HURUF)

PRALINE (HURUF)

KEK CHOC KUKUS BERKEJU

KEK CHOC KUKUS BERKEJU
Lembut & sedap!!!

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)

WEDDING CAKE PACKAGE 2 (TIER)
Cake size: 7" & 10", Choc Cake / Butter Cake, 12 pcs M size cupcake with cupcake r wrapper, styrofoam stand with ribbon, knife with ribbon & 4 pcs plastic pillar.

CUPCAKE HANTARAN

CUPCAKE HANTARAN

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES

CHOCOLATE MOIST CAKE GANACHE WITH ROSES
RM80 Size 8"

2 STACKED WEDDING CAKE

2 STACKED WEDDING CAKE

CHEEZY MUFFIN

CHEEZY MUFFIN

3 STACKED WEDDING CAKE

3 STACKED WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE

2 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - Size 8" & 10"

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE

STRAWBERRY MOIST CHOC CAKE LAYERED WITH CHEESE
RM95, Size 9"

3 TIER WEDDING CAKE

3 TIER WEDDING CAKE
Buttercream - 8",10" & 12"

CUPCAKE

CUPCAKE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE

MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
RM75 Size 8" (Carrot, Pineapple, Walnut & Kismis)

CHOC WALNUT BROWNIES

CHOC WALNUT BROWNIES

CUPCAKE BIRTHDAY

CUPCAKE BIRTHDAY

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

CHOCOLATE CHIP FAMOUS

STEAMED BUTTER CREAM

STEAMED BUTTER CREAM
KEK HANTARAN

CORNFLAKES CLUSTER

CORNFLAKES CLUSTER
HOTSELLING!!!

KEK EDIBLE

KEK EDIBLE

BIRTHDAY CAKE

BIRTHDAY CAKE

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)

STIM CHOC. MOIST CAKE (HOT SELLING!)
SIZE 8" (ROUND) RM75 (Filling: Strawberry Cream Cheese. Topping: Choc Ganache

LOLICHOC

LOLICHOC

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE
Size 8" RM80 (FILLING: CREAM CHEESE TOPPING: CREAM CHEESE & FRESH CREAM) . 1.5++kg

OREO CHOC

OREO CHOC

STACKED & TIER WEDDING CAKE

STACKED & TIER WEDDING CAKE

PRALINE

PRALINE

ALA OPERA SLICE CAKE

ALA OPERA  SLICE CAKE
36 pcs / RM40 (layered with coffee syrup, buttercream & choc ganache)

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

STRAWBERRY SLICE CAKE

STRAWBERRY SLICE CAKE
36pcs/RM36 Others flavor: mango, blueberry, kiwi, lemon

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

EGG TART

EGG TART

ASSORTED TART & PIES

ASSORTED TART & PIES
Blueberry Cheese Tart, Choc Cheese Tart, Mini Apple Pie, Merinque Lemon Pie

CHOC GANACHE TART

CHOC GANACHE TART

FRUIT TARTLET

FRUIT TARTLET

4 TIER WEDDING CAKE

4 TIER WEDDING CAKE

FRUIT SLICE CAKE

FRUIT SLICE CAKE
25 pcs / RM38 (Assorted fruit, topping & filling whipping cream)

CHOC SLICE CAKE

CHOC SLICE CAKE
36 pcs / RM38 (Choc Buttercream & decorated with choc button)
Powered by Blogger.

Follow by Email

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING

CREAM PUFF WITH SPECIAL FILLING
RM35/ 12"x12" box (36 pcs)

RAINBOW CAKE - RM90

RAINBOW CAKE - RM90
Original Recipe. Topping Fresh cream / filling: Cream Cheese, Size 8" tinggi kek 5". Berat 2kg++

Search This Blog

Loading...

CHOC CARAMEL - 8"

CHOC CARAMEL - 8"
RM75 (HAZELNUT SPONGE CAKE & SALTED CARAMEL CREAM)

RUSSIAN BLACK & WHITE

RUSSIAN BLACK & WHITE
RM95 size 8" (Filling & topping: Choc Ganache & Cream Cheese) 2kg++ So Yummy...

RICH CHOC MUFFIN

RICH CHOC MUFFIN

ECLAIR

ECLAIR
RM38/ 12"x12" box (36pcs)

KEK HANTARAN (FONDANT)

KEK HANTARAN (FONDANT)

BLUEBERRY CHEESE TART

BLUEBERRY CHEESE TART

Sunday, December 5, 2010

Hasil Kerja Hari Ni.... Sessi Kedua

Lagi tempahan yang kena dibuat... Penat ooohhhh.  Jiran kat rumah mak wat kerja kahwin pun x sempat pergi.  Hubby je yang gi nolong.  Anak-anak dok layan TV, kadang-kadang tu ngacau juga... So ni sambungan hasil kerja ari ni...

3)  CHOCOLATE CHIP FAMOUS 
Resipi Coklat Chip ni dah saya buat sejak 10 tahun yang lalu.  Alhamdullilah setiap kali raya saya dapat order dari customer tetap.  Ada dalam tahun-tahun tertentu saya promote gila-gila, ada tahun-tahun yg saya x promote langsung time nak raya, cuma wat untuk regular customer.  Tapi sejak dah wat Homemade coklat ni, rasanya saya nak promote sekali Coklat Chip ni  Insya'allah dah bertahun wat biskut ni, mesti dapat feedback yang baik,  ia sedap dan 'addicted'.  Tak caya...cuba sekali pasti nak lagi.

Mana saya dapat resepi ni...actually Reseipi Asal dari Chef Wan, kemudian saya wat R&D dan saya olah ikut kesesuaian dan kesedapannya.....

By d way.  Order tuk 50 biji Coklat Chip ni memang dapat order dari customer, pun kena siapkan hari ni sebab kena antar esok. Harga  RM20 / 50pcs.  




 Pasal oven Europa ni, dah berkhidmat dengan saya selama 10tahun.  Beli tahun 2000 dengan harga RM900 lebih.  Skrg ni x tau dah brp harganya.  Ada fungsi kipas dan masih dalam keadaan baik.




Close up... Rupa cam x lawa, tapi rasanya mmm....sedap.

No comments:

Post a Comment

Sunday, December 5, 2010

Hasil Kerja Hari Ni.... Sessi Kedua

Lagi tempahan yang kena dibuat... Penat ooohhhh.  Jiran kat rumah mak wat kerja kahwin pun x sempat pergi.  Hubby je yang gi nolong.  Anak-anak dok layan TV, kadang-kadang tu ngacau juga... So ni sambungan hasil kerja ari ni...

3)  CHOCOLATE CHIP FAMOUS 
Resipi Coklat Chip ni dah saya buat sejak 10 tahun yang lalu.  Alhamdullilah setiap kali raya saya dapat order dari customer tetap.  Ada dalam tahun-tahun tertentu saya promote gila-gila, ada tahun-tahun yg saya x promote langsung time nak raya, cuma wat untuk regular customer.  Tapi sejak dah wat Homemade coklat ni, rasanya saya nak promote sekali Coklat Chip ni  Insya'allah dah bertahun wat biskut ni, mesti dapat feedback yang baik,  ia sedap dan 'addicted'.  Tak caya...cuba sekali pasti nak lagi.

Mana saya dapat resepi ni...actually Reseipi Asal dari Chef Wan, kemudian saya wat R&D dan saya olah ikut kesesuaian dan kesedapannya.....

By d way.  Order tuk 50 biji Coklat Chip ni memang dapat order dari customer, pun kena siapkan hari ni sebab kena antar esok. Harga  RM20 / 50pcs.  




 Pasal oven Europa ni, dah berkhidmat dengan saya selama 10tahun.  Beli tahun 2000 dengan harga RM900 lebih.  Skrg ni x tau dah brp harganya.  Ada fungsi kipas dan masih dalam keadaan baik.




Close up... Rupa cam x lawa, tapi rasanya mmm....sedap.

No comments:

Post a Comment